Treći put zaredom vozit će se u Argentini i Čleu

Danas iz Buenos Airesa kreće 33. dakarski reli

dakar (1)
Foto: PIXSELL
1/14
01.01.2011.
u 11:07

Iz Buenos Airesa danas, 1. siječnja, kreće 33. najprestižniji i najteži reli na svijetu - Dakar. Treću godinu zaredom reli će se voziti u Argentini i Čileu

{fw3k_gallery}

Ove se godine očekuje 20 posto više momčadi nego lani. Za reli je prijavljeno oko 430 posada, 146 automobila, 183 motociklista, 33 quada i 68 kamiona. Vozit će se 14 etapa koje su ukupno duge više od 9.500 kilometara. Natjecatelji će morati proći preko Anda, te dionice kroz pustinju Atacama. Imat će pred sobom i niz izazovnih šljunčanih etapa.

Posljednje dvije godine pobjede u konkurenciji automobila odnosi njemački Volkswagen, koji je najveći konkurent i ovoga puta. Lani je slavio Španjolac Carlos Sainz, bivši dvostruki svjetski prvak u reliju. Godinu ranije najbolji je bio Južnoafrikanac Giniel de Villiers. U krug kandidata ubrajaju se i Francuz Stephane Peterhansel, te Katarac Nasser Al-Attiyah.

U konkurenciji motociklista naslov brani Francuz Cyril Despres na KTM-u, a njegov najveći konkurent je Španjolac Marc Coma.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije