Tenis

Damir Džumhur ipak nije mogao protiv Radua Albota

Tenis
S. Lasić, Z. Grizelj
08.04.2013.
u 10:30

Meč je trajao četiri i pol sata, poveo je Damir Džumhur s 2:0 u setovima, međutim dolazi do potpunog preokreta, te je na kraju s 3:2 u setovima slavio najbolji moldavski tenisač Radu Albot

Reprezentacija Moldavije pobijedila je Bosnu i Hercegovinu u II. kolu, skupine II, Euroafričke zone - najprestižnijeg timskog natjecanja u tenisu - Davis Cupa rezultatom 3:1. Odlučujući meč bio je između najboljeg bh. tenisača Damira Džumhura i najboljeg tenisača Moldavije Radua Albota.

Teški uvjeti za igru

Jak vjetar uvelike je otežavao igru za oba tenisača, a bolje je u meč ušao Džumhur koji je poveo sa 2:0 u setovima. Prvi set je protekao u izjednačenoj borbi, a na kraju je ipak slavio Džumhur u tie breaku (7:6). Drugi set je loše krenuo po bh. reprezentativca. Nakon prvog dobivenog gema, Albot je dobio svoj servis, potom napravio break, te ponovno dobio svoj servis, te tako otišao na 3:1. Iako se tada činilo kako meč ide na stranu Moldavca, događa se suprotno. Damir Džumhur popravlja svoju igru, sustiže i prestiže Albota te slavi sa 6:4. U tim trenucima činilo se da će bh. igrač ovaj duel riješiti u tri seta, ali onda su uslijedili problemi koji su mnogo utjecali na igru mladog tenisača. U iduća dva seta Albot je bio bolji s 4:6 i 3:6 te se ušlo u peti, finalni set u kom bh. tenisač nije imao snage. U par navrata je tražio i medicinski time-out pa je postalo očigledno da će meč pripasti Moldavcu.

I poraz i pobjeda

Džumhur je u petom setu poražen sa 6:3, ali je pokazao borbenost i pored problema koje je imao. - Mogu izraziti divljenje Džumhuru koji je, usprkos ozljedi junački izdržao meč sa Albotom. Iako je ovo poraz, ovo je za nas i velika pobjeda kad vidimo kako momci daju sve od sebe, kazao je izbornik teniske reprezentacije BiH Daver Vranić nakon meča. Dodao je i kako ovi momci mogu i moraju bolje. - Imali smo niz pehova uoči ovoga meča, ali zadržali smo optimizam. Imamo budućnost, ali neke se stvari moraju promijeniti. Za svjetske rezultate ništa se ne može prepustiti slučaju, a ovi igrači u velikoj većini sami iznose teret svega. Potrebna nam je podrška institucija, kazao je Vranić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije