povijesni sporazum

Dačić o Kosovu: Dobili smo najviše što se moglo dobiti

Ashton, Dačić, Thachi (1)
Reuters/Pixsell
20.04.2013.
u 11:00

- Za narod je važno koja čizma gazi, koja policija, tko ga tuži i tko mu sudi - rekao je Dačić.

 - Ovo je najviše što se o ovom trenutku može ostvariti, ovo je po prvi put da je međunarodno priznat sjever i zajednica Srba na Kosovu. Očekujemo da će ovakvi koraci biti visoko cijenjeni i da će imati neposredne posljedice za status, rejting, gospodarski život i standard ljud - rekao je srpski premijer Ivica Dačić za srbijanskuu državnu televiziju ističući kako "Srbija nije priznala neovisnost Kosova i nastavit će razgovore o statusu i po prvi put je zajamčeno da kosovska vojska neće moći stupiti na sjever Kosova bez suglasnosti KFOR-a, odnosno NATO-a".

Dačić je rekao kako je u petak u Bruxellesu "međunarodna zajednica prvi put bila na srpskoj strani" i da će srbijanska vlada do ponedjeljka odgovoriti Catherine Ashton, prihvaća li ili ne ponudu EU.

Govoreći o "dugim i teškim pregovorima" Dačić podsjeća kako Srbija nije pregovarala samo s Hashimom Thacijem "nego s cijelim zapadom i u najvećem broju slučajeva smo bili sami protiv svih".

Dodao je kako su tražili nekoliko "ključnih stvari", primjerice, da "neka buduća kosovska vojska" ne može na sjever Kosova bez suglasnosti NATO-a, da policiju i pravosuđe čine Srbi i da srpska strana predlaže tri kandidata za regionalnog zapovjednika policije.

- Za narod je važno koja čizma gazi, koja policija, tko ga tuži i tko mu sudi - rekao je Dačić. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije