TRAGEDIJA NA ODMORIŠTU NOVSKA

Vozač kamiona priznao krivnju i izrazio žaljenje: Usmrtio je dvije djevojčice i 28-godišnjaku

01.09.2021.
u 13:11

Vozač Ivan Filipović (61) na sudu u Sisku priznao je krivnju i izrazio žaljenje zbog tragične nesreće u kojoj je kamionom usmrtio dvije djevojčice, a kasnije je u bolnici ozljedama podlegla i 28-godišnjakinja. Na početku suđenja ispričao se roditeljima stradalih djevojčica te im izrazio sućut.

Svjestan svoje odgovornosti, priznao je da je zbog bolova u kralježnici primio injekciju i liječnik ga je upozorio da ne vozi na što mu je kazao da neće i da će ujutro tek krenuti. Za samu nesreću je kazao da ne zna niti sam što se točno dogodilo, pišu 24sata. 

Podsjetimo, u tragičnoj nesreći na odmorištu Novska, 7. lipnja 2019. godine, poginule su dvije 14-godišnje djevojčice koje su sa školskim kolegama išle na ekskurziju. Kasnije je u bolnici preminula i 28-godišnja Ivana Babić koja je tada putovala u Njemačku.

Vozač je brzinom od 90 km/h oko 9.30 sati uletio na odmorište. U kamionu je vozio 25 tona ljepila za pločice. Udario je prvo u terenski auto HAC-a, potom udario djevojke koje su se kretale prema autobusu, zatim ponovno udario u jedan parkirani automobil i odletio izvan odmorišta u travu.

- Život nam je preko noći postao noćna mora. Suprug ne može doći k sebi. Renata je bila njegova mezimica, jedino dijete. Imam još sina iz prvog braka. Čitala sam sve što se pisalo o nesreći i tom vozaču. On je znao da ne smije voziti jer je bio na lijekovima, a sjeo je za volan. Još je i deset dana prije toga skrivio udes... - ispričala je za 24sata lani Zorica Horvat iz Erduta, majka jedne od preminulih djevojčica.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije