Akcija "Zlatni karat"

Poznati detalji velike akcije: Uhićeno sedam osoba, zaplijenjena veća količina nakita

06.03.2019.
u 20:45

U akciji "Zlatni karat", koja se po nalogu Tužiteljstva BiH provodi širom BiH s ciljem presijecanja i sprečavanja krijumčarenja i plasiranja na ilegalnom tržištu proizvoda od plemenitih metala, zaplijenjena je veća količina nakita, točnije proizvoda od plemenitih metala, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

U priopćenju se precizira da u zajedničkoj akciji sudjeluju pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH (SIPA), MUP-a Republike Srpske, FUP-a i Brčko distrikta, Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH, te porezne uprave entiteta i Brčko distrikta, prenosi Srna. 

U aktivnostima sudjeluje više stotina policijskih službenika i inspektora poreznih uprava, a aktivnosti koordinira postupajući tužitelj.

Po nalogu tužitelja iz Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju, uz naredbe Suda BiH, policijske agencije vrše pretrese više desetina pravnih i fizičkih osoba u svim krajevima BiH.

Nakon pretresa i uhićenja, osumnjičeni će biti predani postupajućem tužitelju koji će donijeti odluku o daljim aktivnostima u predmetu. 

Iz SIPA- je ranije priopćeno da je u operativnoj akciji uhićeno sedam osoba zbog osnovane sumnje da su umiješani u krijumčarenje i nedozvoljeno rasturanje necarinjenih predmeta od zlata i srebra.

Na 54 lokacije na području Sarajeva, Tuzle, Gračanice, Živinica, Tešnja, Maglaja, Cazina, Bihaća, Konjica i Kladnja pretresaju se osobe, stambeni i poslovni objekti, i pokretne stvari koje koristi 31 osumnjičena osoba. 

 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije