SUD BIH

USKOK prisluškivao dilere pa im osujetio međusobni pokolj

zena
VL
09.11.2013.
u 11:21

U Sudu BiH Mirabela Čoker i ostali negirali krivnju

Mirabela Čoker, Almir Helvida, Elmir Imamović, Nermina Klobodanović, Husein Selimović i Huso Mustafić, optuženi za dilanje droge, jučer su se izjasnili da nisu krivi u Sudu BiH. Mirabela i Huso, osim za trgovinu drogom, terete se i za pokušaj ubojstva, a Almir Helvida i Elmir Imamović i za izazivanje opće opasnosti. Podsjećamo, Mirabela je supruga Sulje Škapura koji je nedavno potpisao nagodbu s USKOK-om u Hrvatskoj te će ići u zatvor na 12 godina zbog trgovine drogom i jer je supruzi preko mobitela naredio da pobije članove suparničke dilerske skupine.

Samo zahvaljujući činjenici da su pripadnici USKOK-a tajno snimali telefonske razgovore Škapura i drugih dilera marihuane iz BiH, spriječen je pokolj u Dusinama. Škapur je u Hrvatskoj živio ilegalno nakon što je pobjegao iz BiH, gdje je trebao izdržavati trogodišnju zatvorsku kaznu zbog trgovine drogom. U Zagrebu je živio s nevjenčanom suprugom Mirabelom Čoker. Škapur je iz Zagreba uspostavio mrežu krijumčara marihuane koju je dovozio iz Makedonije i prodavao po Hrvatskoj.

Početkom ožujka dogovorena je isporuka oko 14 kilograma marihuane, no tad su nastali problemi budući da su dvojica kurira Almir Helvid zvani Gargamel i Almir Imamović, jednostavno, prisvojili drogu te se automobilom iz Srbije, umjesto u Hrvatsku, odvezli u BiH. Problemi s kuririma počeli su dan ranije, 10. ožujka, kada su se u autu punom marihuane zaustavili u Srbiji jer nisu imali novca za gorivo. U večernjim satima vozači kuriri isključuju su mobitele i Škapur počinje sumnjati u njih. Dan kasnije USKOK snima dramatični razgovor Škapura i Mirabele Čoker.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?