Horor u Danskoj

Ubila majku s 20 uboda nožem pa nastavila gledati smaknuća ISIL-ovih militanata

lisaborch
Instagram
Autori: VLm, agencije
15.09.2015.
u 10:15

Dankinja Lisa Borch koja je ubila svoju majku tako što ju je 20-ak puta ubola nožem osuđena je na 9 godina zatvora. Ubojstvo je počinila 9. listopada prošle godine, dok joj je majka spavala, piše Bild.

U vrijeme počinjenja ubojstva imala je tek 15 godina, a majku je ubila uz pomoć 20-godišnjeg prijatelja. Prvih nekoliko godina kazne provest će u instituciji za maloljetnike, a kasnije će ostatak kazne izdržavati u zatvoru.

Nije pokazivala nikakve emocije

Majku Tinu Romer Holtegaard ubila je na spavanju, nakon čega je pozvala policiju. Prema riječima službenika, bila je totalno hladnokrvna. U pozivu im je rekla da dođu brzo te da krvi ima posvuda. Policija ju je pronašla u fotelji u dnevnom boravku, na pametnom je telefonu gledala snimke smaknuća u režiji ISIL-ovih militanata.

Policiji i hitnoj samo je rukom pokazala put prema spavaćoj sobi gdje je ležala ubijena majka, dok se ona bavila proučavanjem videa. U kući su u to vrijeme živjele samo Tina i ubijena, a sestra blizanka se odselila, budući da više nije mogla slušati njihove konstantne svađe, prenosi Index.hr.

Nije dugo trebalo da policija uhiti nju i 29-godišnjeg dečka Bakhtiara Mohammeda Abdullaha.

Sprijateljila se s azilantima i počela s proučavanjem islama

Za vrijeme suđenja otkrilo se kako se Lisa sprijateljila s muškarcima u lokalnom centru za azilante. U jednog od njih se i zaljubila, pa je počela proučavati islam te planirala otići u Siriju. Ipak, muškarac u kojeg je bila zaljubljena je bio oženjen i imao je ženu i djecu u Švedskoj. On se vratio u Švedsku.

Lisa je tada upoznala Bakhtiara Mohammeda koji je porijeklom iz Iraka i postali su prijatelji. Majka se protivila prijateljstvu, pa je Lisa isplanirala ubojstvo. Na sudu je za ubojstvo okrivila prijatelja, no on je kazao kako ga je ona nazvala kada je majka već bila mrtva. Došao je u njenu kuću kako bi joj pomogao. Nije sasvim jasno tko priča istinu budući da su tijekom suđenja više puta mijenjali iskaze. Policija je pronašla Bakhtiarov otisak prsta u sobi u kojoj je spavala Tina. On je dobio 13 godina zatvora te izgon iz Danske. Oboje moraju platiti odštetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije