ZENICA:

U pretresu stana pronađena opojna droga

ZENICA
03.03.2017.
u 08:47

Službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave u Zenici su, na osnovu naredbe Općinskog suda u Zenici, pretresli stan koji koristi P.M., iz Zenice, gdje su zatečene osobe B.A. i H.D., oba iz Zenice, saznaje Hrvatski Medijski Servis. 

Pretresom stana i zatečenih osoba pronađena su 43 paketića sa praškastom tvari umotanom u pvc foliji, aluminijumska kutija s ostacima praškaste tvarii, iskorištene “pvc folije” od konzumacije praškaste tvari, i pripremljeni i isječeni komadi ‘pvc folije’ za pakiranje praškaste tvari.

Sporna tvar i predmeti su fotografirani, izuzeti i bit će predmet potrebnih vještačenja u Odsjeku za kriminalističku tehniku i kontra-diverzijsku zaštitu Ministarstva unutarnjih poslova ZDŽ, a navedene osobe su uhićene i zadržane u službenim prostorijama Policijske uprave I, gdje je nad njima zavedena kriminalistička obrada.

Nakon prikupljenih dokaza i dokumentiranja krivičnih djela, Županijskom tužiteljstvu ZDŽ će biti dostavljeno izvješće o počinjenom krivičnom djelu i otkrivanju izvršitelja protiv B.A., rođen 1997. godine, i P.M., rođen 1974. godine, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga, a protiv H.D., rođen 1983. godine, zbog postojanja osnovane sumnje da je počinilo krivično djelo posjedovanja i omogućavanja uživanja opojnih droga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije