Derventa

U kući uzgajao marihuanu

Marihuana
Ilustracija: Marko Jurinec/PIXSELL
26.02.2016.
u 14:19

Policija u Derventi uhitila je I.Š., u čijoj je kući, u naselju Novi Lužani, pronađena indijska konoplja.

Oduzeto je 19 polomljenih stabljika indijske konoplje visine do jednog metra, ukupne težine 4.120 grama.

Uzgojenu indijsku konoplju, koja je bila zasađena u saksijama, I.Š. je pokušao uništiti po dolasku policijskih službenika, priopćeno je danas iz Centra javne sigurnosti Doboj.

Pronađeno je i oduzeto 512 grama sasušene zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu "marihuanu“, sjemenke indijske konoplje upakovane u pvc vrećice ukupne težine 34 grama, 87 grama zelene biljne materije u obliku kreme koja svojim izgledom asocira na smjesu napravljenu od marihane. 

Oduzeta indijska konoplja i marihuana pronađene su u dvije prostorije prilagođene za vještački uzgoj indijske konoplje.

Tijekom pretresa pronađeni su i oduzeti predmeti za koje se sumnja kako su korišteni za uzgoj indijske konoplje (sedam lampi sa adapterima i tajmerima, kvarcna grijalica, termometar, kabina u kojoj je vršen uzgoj pod posebnim uslovima i drugi predmeti).

Osoba I.Š. je uhićena i nakon izvršene kriminalističke obrade, na osnovu naredbe dežurnog tužitelja Okružnog tužiteljstva Doboj, pušten je na slobodu, a protiv njega će nadležnom tužiteljstvu biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu "neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga“.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?