Na GP Hum

U automobilu pronađeno više od 5 kg marihuane

06.06.2017.
u 10:25

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje prilikom kontrole prometa robe i putnika na Graničnom prelaz Hum otkrili su 5,35kg zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuana.

Prilikom obavljanja redovitih aktivnosti i zadataka na kontroli prometa robe i putnika na GP Hum, ovlaštena službena osoba UNO izvršila je kontrolu vozila bh. registarskih oznaka u kojem su se nalazila tri bh. državljanina. Pregledom vozila, ovlaštena službena osoba UNO pronašla je paketić dimenzija 25x15 cm koji je u sebi sadržavao zeljastu tvar koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

Po otkrivanju gore navedene tvari, na nadležno postupanje pozvani su dežurni službenici Grupe za spriječavanje krijumčarenja Regionalni centar Sarajevo, koji su uz asistenciju Granične policije izvršili osiguranje osobe i vozila te poduzimanja mjera iz njihove nadležnosti. U suradnji sa službenicima Granične policije izvršen je detaljan pretres vozila shodno nalogu Tužitelja kao i suca za prethodni postupak. Tom prilikom korištena je specjalistička oprema donirana od strane EXBS programa koja je pomogla pri otkrivanju narkotičkih sredstava u skrivenim dijelovima i posebnim pregradama vozila.

Po završetku specjalističkog pregleda pronađeno je 5,35 kg zeljaste tvari koja asocira na opojnu drogu marihuanu koja je po naredbi suda oduzeta, a osoba uhićena od strane pripadnika Granične policije, što predstavlja još jedan u nizu dobar primjer međuagencijske suradnje na terenu, priopćeno je iz Uprave za neizravno oporezivanje BiH. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije