ubojstvo kod Goražda

Susjedi o trostrukom ubojstvu: Čudno se ponašao, ali ništa nije slutilo na ovakav zločin

05.05.2017.
u 07:39

Nakon što je u obiteljskoj kući u naselju Bogušići izvršio trostruko ubojstvo Nezir Kamenica (1996) se predao u Policijsku stanicu na Ilidži. Policiji je priznao da je 2. svibnja u njihovoj obiteljskoj kući ubio majku Zehru Kavazović, očuha Ifeta Kavazovića i baku Šemsu Džabiju, piše Klix.ba.

Policajci iz Goražda su na poziv kolega iz Sarajeva, jučer u popodnevnim satima stigli su na mjesto događaja, odmah nakon što su obaviješteni. Do tog trenutka u naselju nitko nije primijetio ništa čudno, kažu za Klix okupljeni susjedi još uvijek u šoku zbog tragedije koja se dogodila. Da se nešto dogodilo posumnjali su tek kada je pred kuću Kavazovića stigla policija.

Prekriveni jorganima nakon ubojstva

"Danas poslijepodne smo saznali da se Nezir Kamenica koji je izvršio ubojstvo 2. svibnja predao policiji na Ilidži i priznao da je ubio majku, baku i očuha, starije ljude. Zatim je bacio ključ i otišao za Sarajevo odnosno na Ilidžu. Tek poslije njegovog priznanja saznali smo o ovom slučaju i došli smo ovdje i izvršili uviđaj. Zatekli smo ih zaključane u kući, ubijeni su, prekriveni jorganima nakon ubojstva. On je izvršio ubojstvo sjekirom i poslije toga otišao. Zatečeni su na spavanju, točno vrijeme ubojstva još ne znamo, samo iz njegovog priznanja možemo zaključiti kada se to dogodilo", izjavio je za Klixa Lazar Draško , županijski tužitelj iz Goražda.

Draško dodaje da će vještak sudske medicine izvršiti obdukciju tijela naknadno za što je upućen nalog, a tijela su u međuvremenu prebačena u mrtvaru. Nakon što se završi obdukcija, prema riječima Draška, bit će poznato više detalja o cijelom slučaju.

Bio čudan, nije se družio ni s kim

Motivi stravičnog ubojstva za sad nisu poznati. Susjedi pričaju da obitelj nije imala problema, bar to oni nisu primjetili.

"Nisu oni bili nešto društveni, ali nikad nije bilo problema. Radili su dobro, evo plastenika ovdje, a imaju ih još mnogo jer su se bavili malinama, a imaju i plantažu jabuka. Nemamo riječi, to su bili dobri ljudi, imali fin život, nitko ne zna da se riječ čula od njih, fino su živjeli. Ifet je bio inžinjer strojarstva", kažu susjedi. 

Kako saznaje Klix, Nezir Kamenica je jedno od četvero djece koje je Zehra imala s bivšim suprugom. Nezir je već dvije ili tri godine živio s majkom i očuhom u Ifetovoj kući u Bogušićima, a s njima je živjela i Zehrina bolesna majka Šemsa Džabija. Ifet nije imao svoje djece, a sa suprugom je živio već nekoliko godina, a navodno se vjenčao tek prošle godine. 

"Svi u susjedstvu poznajemo Ifeta Kavazovića i njegovu objatelj, jako mi je teško pričati, ali do sada nismo čuli da je bilo nekih problema. Za nas je ovo veliki šok, ne znam što da kažem, teška situacija. A momak koji je ovo uradio bio je malo čudan, nismo ga najbolje poznavali jer se nije družio ni s kim ovdje. Kad bi prolazio, pogeo bi glavu ili proletio 'brzinski'. Ne znam je li bilo problema među njima, to nismo mogli primjetiti osim da je ovaj mali uvijek bio čudan nekako, drugačiji od ostalih. Nitko nije mogao očekivati nešto ovako. Nije bio društven, ali tko bi ovo mogao očekivati. Sjekirom ih pobio!!. To je strašno", kaže Amel Begović, jedan od prvih susjeda. 

Amel ističe da je Nezir Kamenica viđen 2. svibnja oko 20.30 sati u naselju.

"Mi smo njega vidjeli ovdje oko pola devet drugog svibnja kod trgovine. Sad smo saznali da se predao danas u Sarajevu", kaže Amel.

Dolazio stariji brat

Susjedi su 3. svibnja rano ujutro u naselju vidjele Nezirovog starijeg brata koji je navodno dolazio i kucao na vrata kuće te je ostavio poruku nakon što mu nitko nije otvorio.

"Ima brata koji se pojavio prije dva, tri mjeseca, stariji od njega, on je jučer ovdje navodno dolazio rano ujutro, kako mi susjed kaže da ga je vidio. Emir se zove, kažu da je ostavio poruku na vratima, nakon što je kucao i nitko mu nije otvorio", kaže Amel. 

Više detalja o svirepom ubojstvu koje je potreslo Goražde vjerojatno će biti poznato nakon što se okonča istraga.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije