nesreća kod banja luke

Susjedi nisu uspjeli izvući staricu iz požara

Nezavisne
30.10.2020.
u 20:04

Starica Janja Dakić (86) nastradala je u požaru koji je u četvrtak zahvatio njenu baraku u banjolučkom naselju Lazarevo, potvrđeno je za Nezavisne.

Starija žena je, kako su ispričali mještani, živjela sama, ali su je sinovi svakodnevno obilazili i brinuli o njoj, a nesretnog dana, nakon što joj je otišao sin, starica je ostala sama u kući, ali je oko 14 sati došlo do tragedije.

"Susjeda koja živi iza njene barake vidjela je dim jer je izlazio kroz prozor ostave, pa je otišla vidjeti što se događa. Izašla sam iz kuće i osjetila dim, te vidjela da dolazi iz Janjine kuće", kaže mještanka.

Ističe kako su susjedi istrčali kako bi pozvali vatrogasce, a do njihovog dolaska pokušali su otvoriti vrata.

"Kada su otvorili vrata dočekao ih je gust dim i plamen. Sve je već uveliko bio zahvatio požar i ništa nisu mogli učiniti", kaže uznemirena mještanka, koja kaže da je Janja bila draga starica.

Susjedi pretpostavljaju da je požar mogla izazvati grijalica koju je Dakićeva bila uključila da se ugrije. U dnevnoj sobi gdje je bila nesretna starica, a osim grijalice bio je upaljen i televizor, ali točan uzrok bit će poznat nakon vještačenja.

Nakon požara, kako kažu susjedi, koje je ova nesreća potresla, u ulici je nestalo struje i telefonske veze nisu radile.

Mještani kažu da su vatrogasci brzo došli, a nakon njih i Hitna pomoć, koja ništa nije mogla uraditi. 

Kako je priopćeno iz Vatrogasne brigade Banja Luka, na gašenju požara je sudjelovalo devet vatrogasaca sa dva vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije