slučaj bivšeg hrvatskog reprezentativca

Sud u Širokom Brijegu odbio je zahtjev suda u Ljubuškom oko Buntića da se prebaci na drugi sud

Denis Buntić
Ivo Cagalj/PIXSELL
27.09.2023.
u 16:57

Županijski sud u Širokom Brijegu je naveo kako je zahtjev za izuzećem suda podnio predsjednik izvanraspravnog vijeća u Ljubuškom, što po zakonu nije dozvoljeno pa je samim tim zahtjev odbijen.

Županijski sud Široki Brijeg odbio je zahtjev Općinskog suda u Ljubuškom da slučaj bivšeg hrvatskog reprezentativca Denisa Buntića prebace na neki drugi sud. 

Sud u Ljubuškom je naveo kako obzirom na "medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D. B. (Denisa Buntića op.a.) dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje (delegaciju) drugog stvarno nadležnog suda u ovom predmetu". 

Županijski sud u Širokom Brijegu je naveo kako je zahtjev za izuzećem suda podnio predsjednik izvanraspravnog vijeća u Ljubuškom, što po zakonu nije dozvoljeno pa je samim tim zahtjev odbijen., prenosi 24sata.hr.

- Sud određen zakonom može za vođenje postupka odrediti drugi stvarno nadležni sud na svom području, ako postoje važni razlozi. Rješenje, protiv kojeg nije dopuštena žalba, može se donijeti na prijedlog suda za prethodni postupak, suca za prethodno saslušanje, suca ili predsjednika vijeća ili na prijedlog jedne od stranaka ili branitelja. Iz spisa prostiče da je prijedlog za delegiranje drugog stvarno nadležnog suda podnio sudac Haris Jakić, kao predsjednik izvan raspravnog vijeća koje bi trebalo odlučiti po žalbi Tužiteljstva na rješenje suca za prijašnji postupak, kojim je odbijen određivanje pritvora Denisu Buntiću. Imajući u vidu prednje, prijedlog je valjalo odbaciti - odgovorili su nam iz Županijskog suda Široki Brijeg.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije