Trpavac

Spriječeno krijumčarenje cigareta iz Crne Gore u BiH

cigarete
11.01.2016.
u 13:55

Policijski službenici Postrojbe granične policije Trebinje 9. 1. 2016. godine spriječili su krijumčarenje 3.500 kutija cigareta bez akciznih markica. Krijumčarenje je otkriveno u mjestu Trpavac u graničnom pojasu, kada su dvije osobe krećući se pješice ilegalno prenosile cigarete sa područja Crne Gore u Bosnu i Hercegovinu. Državljani BiH M. S. (1992.) i P. M. (1977.) uhićeni su i protiv njih Tužiteljstvu BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom kaznenom djelu „krijumčarenje“. Tržišna vrijednost privremeno oduzetih 2.000 kutija Merlyn, 1.000 Marble i 500 kutija Trokadero cigareta procjenjuje se na oko 12.500 KM.

Policijski službenici Postrojbe granične policije Hum 9. 1. 2016. državljane BiH S. K. (1993.) i A. J. (1982.) predali su službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ih ova agencija potražuje zbog kaznenog djela „protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama“. Osobe su kontrolirane na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Hum u autobusu koji prometuje na relaciji Podgorica – Istočno Sarajevo.

Na Međunarodnom graničnom prijelazu Orašje 10. i 11. 1. 2016. uhićeni su državljani BiH A. M. (1976.) i državljanin Slovenije i BiH S. S. (1964.). Graničnim provjerama policijski službenici utvrdili su da S. S. potražuje Općinski sud Kalesija zbog kaznenog djela „teška tjelesna ozljeda“, a A. M. Općinski sud Lukavac zbog kaznenog djela „razbojništvo“. Osobe su predate službenicima Sudske policije Odžak.

Policijski službenici Postrojbe granične policije Aerodrom Sarajevo 8. i 9. 1. 2016. godine na letu iz Istanbula zbog neispunjavanja uvjeta iz Zakona o kretanju i boravku stranaca i azila, nisu dozvolili ulazak u BiH peterici državljana Saudijske Arabije, četverici državljana Republike Turske i državljaninu Indonezije. Prilikom graničnih provjera utvrđeno je da je državljanin Turske N. D. (1997.) pokušao ući u BiH sa krivotvorenom putnom ispravom Turske. Prema nalogu tužitelja Tužiteljstva Županije Sarajevo, putna isprava je oduzeta. Stranim državljanima uručena su rješenja o odbijanju ulaska u BiH, te su vraćeni u Istanbul. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?