granična policija bih

Spriječeno krijumčarenje 620 komada hlača

Krijumčarenje hlače
04.08.2016.
u 14:29

Krijumčarenje je otkriveno prilikom granične kontrole automobila BMW, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine

Službenici Jedinice za podršku i kontrolu Terenskog ureda Sjeveroistok  i Jedinice granične policije Bijeljina u srijedu su spriječili krijumčarenje 620 komada hlača raznih robnih marki bez potrebne dokumentacije.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom granične kontrole automobila BMW, bh. registarskih oznaka, u graničnom pojasu na području Bijeljine, priopćeno je iz Granične policije BiH.

Vozilom je upravljao A.S. (1976.) državljanin Bosne i Hercegovine. O događaju je obavješteno Tužiteljstvo BiH po čijem će nalogu protiv A.S. biti dostavljeno izvješće zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo „krijumčarenje robe“. Otkrivena roba je privremeno oduzeta. U tijeku je daljnji rad na ovom slučaju. 

Istoga dana, službenici JGP Bijeljina na ulasku u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Popovi prilikom granične kontrole Audija, nacionalnih oznaka BiH, uočili su krivotvoreni broj šasije. 

Vozilom je upravljao D.D. (1976.) državljanin BiH. Po nalogu tužitelja Okružnog tužiljestva Bijeljina, vozilo je privremeno oduzeto, a predmet ustupljen Centru javne sigurnosti Bijeljina.

Službenici JGP Višegrad danas su uhitili D.M. (1987.), državljanina Republike Srbije nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da je za njim Interpol Beč raspisao tjeralicu zbog kaznenih djela „profesionalne teške krađe“ i „teška krađa“.  Kontroliran je na ulasku u BiH na MGP Vardište i predan službenicima Sudske policije Suda BiH.

Na MGP Gradiška na izlasku iz BiH u srijedu je uhićen J.P. (1965.) državljanin Republike Hrvatske. Graničnim provjerama je utvrđeno da je za njim Interpol Bern raspisao tjeraliucu zbog kaznenih djela „krađa“, „nedozvoljen ulazak“ i „kazneno oštećenje“. Službenici JGP Gradiška predali su J.P. službenicima Sudske policije Suda BiH. 

Istoga dana, na MGP Velika Kladuša na ulasku u BiH uhićen je V.S. (1980.) jer ga je potraživao Općinski sud Velika Kladuša zbog kaznenog djela „krivotvorenje isprave“. Službenici JGP Velika Kladuša bh. državljanina predali su službenicima Sudske policije Velika Kladuša. 

Službenici Granične policije na zračnoj luci u Sarajevu u srijedu su uhitili bh. državljanina A.B. (1979.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Orašje zbog kaznenih djela „lake tjelesne ozljede“ i „teška krađa“. Osoba je u zračnu luku u Sarajevo stigla letom iz Beča. A.B. je predan Sudskoj policiji Sarajevske županije, stoji u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije