Spriječeno krijumčarenje 1.665 kutija cigareta

Ilustracija
05.06.2017.
u 13:52

Krijumčarenje je otkriveno graničnom kontrolom Peugeota, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz BiH

Službenici Postrojbe granične policije Gradiška u subotu su spriječili krijumčarenje 1.665 kutija cigareta "FM" bez markica, izvijestila je u ponedjeljak Granična policija BiH.

Krijumčarenje je otkriveno graničnom kontrolom Peugeota, bh. registarskih oznaka, pri izlasku iz Bosne i Hercegovine na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška.

Vozilom je upravljala M. D. (1976.), državljanka BiH. Krijumčarene cigarete i vozilo su privremeno oduzeti. Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, protiv M. D. bit će dostavljeno izvješće zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo "krijumčarenje".

Dan ranije, u petak službenici PGP Zvornik su spriječili nezakonit promet veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u BiH.

Roba je otkrivena u Audiju, bh. registarskih oznaka, kojim je upravljala M. S. (1975.). Bh. državljanka nije posjedovala dokumentaciju o podrijetlu robe.

Prema naredbi tužitelja Tužiteljstva BiH, osoba i otkrivena roba su predati službenicima Uprave za neizravno oporezivanje BiH na daljnje postupanje.

Na Međunarodnom aerodromu Sarajevo, na letovima iz Istanbula 2. i 3. lipnja službenici PGP Aerodrom Sarajevo nisu dopustili ulazak osmerci državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvijata za ulazak u BiH. Skladno Zakonu o strancima, uručena su im rješenja o odbijanju ulaska u BiH te su vraćeni za Istanbul.

Službenici PGP Bijeljina u nedjelju su uhitili  S. K. (1971.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Tuzli zbog kaznenog djela „prevara“. Osoba je kontrolirana pri ulasku u BiH na MGP Popovi. S. K. predat je službenicima Sudbene policije Tuzlanskog kantona, navodi se u priopćenju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije