uno bih

Spriječena nelegalna prodaja nakita vrijednog 114.193 KM

25.11.2017.
u 11:46

Službenici Uprave za neizravno oporezivanje (UNO) BiH oduzeli su na području općine Velika Kladuša veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procjenjuje na iznos od 114.193 KM.

Ovo je nastavak aktivnosti na sprečavanju nelegalne prodaje zlatnog i srebrnog nakita u Bosni i Hercegovini, napominju iz UNO.

Nakon što su službenici UNO prije svega nekoliko dana oduzeli veliku količinu zlatnog i srebrnog nakita na području općine Bužim, posebno je, napominju, planirana i održana nova aktivnost na terenu s ciljem sprečavanja nezakonite prodaje ove vrste robe u Bosni i Hercegovini.

Tako su službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra Banja Luka, uz pomoć kolega iz Mostara, izvršili provjeru porijekla roba na tržnici u Velikoj Kladuši.

Na tezgama kod tri fizičke osobe pronašli su određenu količinu zlatnog i srebrnog nakita i to 209,76 g zlatnog nakita i 6.074,72 g srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procijenjuje na iznos od 114.193,00 KM.

Tijekom provjere utvrđeno je da osobe kod kojih je predmetna roba pronađena nemaju registriranu trgovačku djelatnost prodaje zlatnog i srebrnog nakita, niti dokumentaciju o porijeklu, pronađena roba je privremeno oduzeta.

Protiv počinitelja ovih nezakonitosti bit će pokrenuti odgovarajući postupci pred nadležnim sudovima od strane službenika Odsjeka za provođenje propisa Regionalnog centra Banja Luka.

Iz UNO podsjećaju da su prije desetak dana službenici Grupe za sprečavanje krijumčarenja i prekršaja u regionalnom centru Banja Luka, na podrčju općine Bužim u dva putnička motorna vozila pronašli i privremeno oduzeli 795,10 grama zlatnog i 6.039,00 grama srebrnog nakita, čija se tržišna vrijednost procijenila na na 180.437 KM.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?