krijumčarenja ljudi

SIPA uhitila dvije osobe i spriječili krijumčarenje 14 osoba

SIPA
24.11.2019.
u 11:44

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jučer su na području Bratunca, uhitili dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinile kazneno djelo iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“ i tom prilikom spriječili krijumčarenje 14 osoba, državljana Egipta, priopćeno je iz SIPA-e.

Prilikom realizacije navedenih aktivnosti, policijski službenici SIPA-e su privremeno oduzeli dva putnička motorna vozila, više mobilnih telefona te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem kaznenom postupku. 

Protiv uhićenih osoba SIPA će nadležnom tužiteljstvu dostaviti izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Gore navedene aktivnosti provedene su po naredbi Tužiteljstva BiH, u suradnji s Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH i Službom za poslove sa strancima. Navedenim institucijma, agencijama i organima zahvaljujemo se na pruženoj pomoći i suradnji prilikom realizacije navedenih operativnih aktivnosti, priopćeno je iz SIPA-e.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije