trebali i prebaciti u rh

SIPA u Mostaru uhitila dvije osobe zbog krijumčarenja ljudi

SIPA
13.06.2019.
u 12:20

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u suradnji s policijskim službenicima MUP-a Hercegovačko-neretvanske županije, jučer su na području Mostara uhitili dvije osobe zbog postojanja osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“.

Postoji osnova sumnje da su uhićeni s ciljem stjecanja protupravne imovinske koristi izvršili kazneno djelo krijumčarenje sedam osoba državljana Iraka koji su trebali biti ilegalno prebačeni s područja Bihaća, gdje su bili registrirani u jednom od migracijskih centara, preko Mostara na područje Republike Hrvatske. 

Također, postoje osnova sumnje da su uićeni na području Blagaja, općina Mostar, nad krijumčarenim osobama izvršili razbojništvo, te od istih na taj način otuđili veću količinu novca i mobilne telefone.

Osumnjičene osobe privedene su u prostorije SIPA-e i nad njima je izvršena  kriminalistička obrada, nakon čega će Tužiteljstvu Bosne i Hercegovine biti dostavljeno izvješće o počinjenom kaznenom djelu i izvršiteljima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije