Trebinje

Profesor likovnog osumnjičen za prijetnje i krivotvorenje

15.02.2018.
u 11:45

Muškarac inicijala V.P. (1949.) iz Trebinja osumnjičen je da je poslao prijeteće pismo direktoru Rudnika i Termoelektrane (RiTE) Gacko Bošku Kozomari. Kako se doznaje, radi se o Vukašinu Papoviću profesoru likovnog iz Trebinja.

Prijetnje da će biti likvidiran, ako ne napusti funkciju u RiTE Gacko, Kozomara je prijavio Policijskoj upravi Trebinje 6. veljače. 

Tijekom pretresa stana osumnjičenog za ovo kazneno djelo ugrožavanja sigurnosti pronađeno je više predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjem postupku.

- Postoji sumnja da je V.P. pisao i slao prijeteća pisma i drugim osobama, iz političkog i javnog života u RS - potvrdio je na izvanrednoj konferenciji za novinare načelnik Policijske uprave Trebinje Žarko Laketa.

U srpnju 2017. godine prijeteće pismo V.P. je poslao potpredsjedniku entitetskog parlamenta Nenadu Stevandiću, zatim krajem kolovoza zastupniku SNSD-a u Narodnoj skupštini Radovanu Viškoviću, a u rujnu šefu Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staši Košarcu. 

Policija sumnja da se V.P. bavio i krivotvorenjem diploma, vozačkih dozvola... Tijekom pretresa policija je oduzela četiri laptopa, dva pisača, jedan crveni pečat s natpisom M, pet plavih pečata "Junajted ofis" s natpisima "Slavija", "Garni", "Bijeljina","Novi Sad", dva USB-a, tri papirića s pečatima Srednje tehničke škole, Gimnazije "Jovan Dučić" i "Elektroprivrede RS-a", razne račune, dokumentaciju... 

Osumnjičeni se trenutno brani šutnjom. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?