Zločin kod Prijedora

Preprodavač vozila (50) pozivom namamljen na cestu u šumi i likvidiran

16.05.2016.
u 09:00

Milan Maksimović (50) iz Prijedora ubijen je prije preksinoćnog mraka s dva hica koja su ispaljena najvjerojatnije iz pištolja u prijedorskom selu Donja Marićka. Kako se spominje, Maksimović je u Prijedoru poznat kao preprodavač rabljenih vozila, a zatečen je u lokvi krvi pored jednog od svojih automobila na lokalnoj cesti u zaseoku Špadići. Što je motiv i kako je došlo do ove likvidacije ni jučer nitko sa sigurnošću nije mogao reći. Mještani kažu da je Maksimoviću jedan hitac ispaljen u grudi, a drugi u glavu.

- Sumnja se da je ubojica Maksimoviću prvo pucao u grudi i da je upravo taj hitac za njega bio koban. Dok je drugi, izravno ispaljen u glavu kao “ovjera” - zaključuju šokirani mještani. Prema njihovim riječima, Maksimovića je kobnog dana navodno netko nazvao na mobitel kako bi se našli na određenoj lokaciji, gdje ga je slučajno pronašao jedan od njih.

- Ne sumnjajući u zamku, on je i otišao po dogovoru, da bi nakon nekog vremena bio pronađen mrtav na makadamskoj cesti u Petrovu gaju. Nije poznato tko ga je zvao i zašto. Maksimović se već dulji niz godina bavi preprodajom rabljenih vozila zbog čega je moguće da je s nekim iz tog miljea imao neriješenih računa. Ne znam da je s nekim bio u izravnom sukobu, ali kao susjed i čovjek uvijek je bio dobar i nikada s njim nismo imali problema. Žao mi je njega i njegove žene i kćeri. Ovo je za njih velika tragedija - navodi susjeda, dodajući kako su sada sve oči uprte u policiju.

- Uz pomoć inspektora, istragu vodi okružni banjolučki tužitelj Željko Blažić, koji je naložio niz vještačenja i obdukciju koja je obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS - kažu iz MUP-a RS. Istraga traje.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije