Preminuo istaknuti dalmatinski poduzetnik

Mladen Milaković
24.01.2024.
u 17:27

Preminuo je Mladen Milaković (69), osnivač splitske tvrtke Conex Trade, jedne od najvećih domaćih kompanija za preradu i konzerviranje ribe, a 2017. godine bio je izabran i za predsjednika Udruženja ribarstva Hrvatske gospodarske komore, javila je Slobodna Dalmacija.

Milaković je diplomirao na Fakultetu za pomorstvo i promet, dok je bogato iskustvo u ribarstvu stekao radeći za istaknute kompanije iz javnog i privatnog sektora.

Svoje poduzeće za preradu ribe osnovao je još 1989. godina, a u posao je ušao s malom otkupnom stanicom kraj stadiona na Poljudu.

Poslovao je zatim u Kaštelima i Solinu sve do otvaranja modernog pogona za konzerviranje srdela u Čaporicama kod Trilja, 2009. godine.

Početkom devedesetih godina najprije je ribom opskrbljivao španjolsko tržište, zatim i talijansko te je slijedilo i grčko, a s konzerviranom srdelom Conex je izašao i na kinesko te japansko tržište. 

Posljednji ispraćaj Mladena Milakovića bit će u petak, 26. siječnja, na Gradskom groblju u Zadru.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije