Općinski sud Tuzla

Pola godine zatvora bivšem pomoćniku direktora KPZ Tuzla

20.12.2017.
u 15:12

Općinski sud Tuzla izrekao je šestomjesečnu kaznu zatvora Robinu Mujačiću (55), bivšem pomoćniku direktora Kazneno popravnog zavoda Tuzla za Privrednu jedinicu ''Kozlovac''.

Prvostupanjska presuda, po optužnici Tužilteljstva Tuzlanske županije, donesena je zbog krivičnog djela zlouporaba položaja i ovlasti.

Odlučeno je i da imovinska korist pribavljena krivičnim djelom u iznosu od 11.300 KM bude oduzeta.

Mujačić se tereti da je od listopada 2010. do studenoga 2011. godine iskorištavao svoj službeni položaj. On je, prema navodima optužnice, zatvoreniku koji je imao radnu obvezu omogućavao pogodnosti koje mu po zakonu ne pripadaju, tako što je zahtjevao, da ne bi izgubio pogodnosti, da u restoranu u vlasništvu njegove obitelji kupuje pileće i pureće meso proizvedeno u Privrednoj jedinici ''Kozlovac'', pri čemu te isporuke nisu evidentirane u poslovnim knjigama KPZ-a.

Na taj način je zatvoreniku pribavio korist u vidu omogućavanja pogodnosti na koje nije imao pravo, dok je novac od prodatog mesa uzimao i zadržavao za sebe, priopćeno je iz Tužiteljstva TŽ.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije