Deset dana od incidenta

Pokušaj bijega iz zatvora u Mostaru: Tužitelj pokreće istragu

Avaz
01.09.2019.
u 18:26

Zbog ovog slučaja u KPZ Mostar, istragu su otvorili u Tužiteljstvu HNŽ, nakon što je u ovu pravosudnu instituciju stiglo izvješće iz KPZ-a u kojem su, navedene tek kratke informacije

Deset dana od pokušaja bijega petorice kriminalaca iz pritvorske jedinice Kazneno-popravnog zavoda (KPZ) Mostar, nema službenih informacija iz ove ustanove usprkos činjenici da su dva zatvorska policajca teže ozlijeđena, dok su trojica završila s lakšim ozljedama. 

Kako je potvrđeno za Avaz, zbog ovog slučaja su istragu otvorili u Tužiteljstvu Hercegovačko-neretvanske županije, nakon što je u ovu pravosudnu instituciju stiglo izvješće iz KPZ-a Mostar u kojem su, kako se saznaje, navedene tek kratke informacije.

Istina, o incidentu, koji se dogodio 21. kolovoza, odmah je iz zatvora obaviješteno Županijsko tužiteljstvo, ali ne i MUP Hercegovačko-neretvanske županije.

Čak su iz MUP-a HNŽ poslali priopćenje za javnost u kojem su, između ostalog, naveli kako „pripadnici ovog ministarstva nisu bili na mjestu događaja, niti su na bilo koji način sudjelovali u rješavanju ovog incidenta“.

Tako su iz Tužiteljstva HNŽ zatražili da se u istragu uključi MUP HNŽ, odnosno, naloženo im je prikupljanje svih informacija u vezi s ovim događajem. Naložene su i brojne druge istražne radnje, a sve radi potpunog rasvjetljavanja okolnosti koje su dovele do ovog slučaja i, praktično, nanošenja tjelesnih ozljeda službenim osobama.

Damir Hrnjez iz Mostara, Ferid Suljović Čićo, Enis Rastoder, Admir Bislimi i izvjesni Žigović su u kasnim večernjim satima metalnim šipkama kojih su se domogli razvalivši krevete u prostoriji, kao i drugim alatima, probušili rupu na zidu ćelije veličine metar sa 70 cm. Samo minute su ih dijelile od bijega.

Međutim, nakon ulaska stražara u prostoriju, kriminalci su im pružili otpor udarajući ih šipkama, ali i noževima.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije