Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica zbog krijumčarenja ljudi: Migrante prevozio iz Mostara na granicu s Hrvatskom

08.10.2020.
u 10:43

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv Milenka Nikolića, rođenog 1966. godine u Bijeljini, ranije osuđivanog, državljanina Bosne i Hercegovine. Optuženi se tereti da je prevozom kroz teritoriju BiH omogućio nezakonit boravak više migranata, državljana Irana.

Prema navodima optužnice, optuženi je prihvatio ponudu da, za ugovoreni novčani iznos, krijumčarene osobe koja su prethodno ilegalno ušle u BiH, vozilom preveze iz Mostara prema granici sa Republikom Hrvatskom, znajući da navedeni migranti ne ispunjavaju uvjete za zakonit boravak u BiH.

U izvršenju kaznenog djela optuženi je otkriven kontrolom od policijskih službenika Granične policije BiH u mjestu Crveni Grm u općini Ljubuški.

Optuženi se tereti da je počinio kazneno djelo krijumčarenje ljudi. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH na potvrđivanje, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije