Tužiteljstvo BiH

Podignuta optužnica protiv tri osobe za krijumčarenje ljudi

tuziteljstvo bih
18.03.2016.
u 14:21

Podignuta je optužnica protiv Mirze Đuhera, Igora Drmaća i Danka Puljića

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv tri osobe, koje se terete da su počinili krivično djelo krijumčarenje ljudi.

Podignuta je optužnica protiv Mirze Đuhera, rođenog 28.02.1970. godine u Doboju, državljanina BiH, Igora Drmaća, rođenog 29.11.1970. godine u Doboju, državljanina BiH i R Hrvatske i Danka Puljića, rođenog 01.05.1964. godine u Mostaru, državljanina BiH i R Hrvatske, prenosi Fena.

Optuženi se terete da su u namjeri stjecanja protupravne imoviske koristi, omogućili i izvršili izvršili prevoz osam državljana R Turske, kroz teritorij BiH do pograničnog prijelaza Gabela-Gabela Polje, s ciljem njihovog ilegalnog prevođenja preko državne granice u R Hrvatsku, pa dalje u zemlje Europske unije.

Optuženi Đuhera, tereti se da je u listopadu 2015. godine, kontaktirao i angažirao optuženog Drmaća, koji je s autobuske stanice u Mostaru, svojim vozilom prevezao tri, dok je optuženi Puljić prevezao pet osoba, državljana R Turske, među kojima je bilo i djece, do trgovačkog centra u blizini pograničnog prijelaza, gdje su za navedene usluge dobili po 100,00 Eura, nakon čega je optuženi Drmać po uputama Đuhere zadržao torbe državljana R Turske, u kojima su se nalazile i njihove važeće putne isprave.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?