SREBRENICA

Obijeni džamija, škola i nekoliko kuća u Sućeski, stanovnici uznemireni

provala
20.08.2016.
u 16:43

Istina je da je provaljeno u džamiju i otuđen je novac koji je prikupljen od dobrovoljnih priloga. Pored džamije provaljeno je i u nekoliko kuća i mjesnu školu – rekao je Tabaković

Džamija u mjesnoj zajednici Sućeska u Srebrenici obijena je u noći s četvrtka na petak. Nepoznate osobe su provalile u džamiju i otuđili određenu svotu novca od dobrovoljnih priloga. Također je provaljeno i osnovnu školu i nekoliko kuća na području Sućeske.

Predsjednik Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Alija Tabaković potvrdio je ovu informaciju.

- Istina je da je provaljeno u džamiju i otuđen je novac koji je prikupljen od dobrovoljnih priloga. Pored džamije provaljeno je i u nekoliko kuća i mjesnu školu – rekao je za Fenu Tabaković.

Stanovnici Sućeske su u strahu zbog provale u džamiju, školu i kuće.

Hasan Bećirović kaže da su stanovnici Sućeske uznemireni zbog posljednjih događaja jer se provale i krađe događaju već nekoliko dana.

-Uznemireni smo i sumnjamo u sve. Kad se obijaju kuće, džamije, škola i to sve u par dana onda je normalno da je stanovništvo uznemireno. Ima dosta starijeg stanovništva, povratnika, i malo im nedostaje da im se strah uvuče u kosti. Već nekoliko dana se događaju krađe i provale, a reakcije od policije nema – kaže Bećirović koji potvrđuje da je policija o svemu obaviještena.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije