POTRAGA SE NASTAVLJA

Nenad Periš: Matej sigurno nije skočio u vodu. Da je htio, mogao je i ispred samog lokala

periš
Milan Maricic/ATA Images/PIXSELL/Nestali.hr
26.01.2022.
u 07:09

Pretpostavlja kako bi razlog Matejeva izlaska iz kluba Gotik mogao biti odlazak u apartman

Potraga za Splićaninom Matejem Perišem (27), nestalim u Beogradu, i dalje traje. Njegov otac, Nenad Periš, još uvijek je u Beogradu gdje se nada da će pronaći sina.  

- Ja sam uvjeren da ćemo mi Mateja pronaći. Molim Boga da bude živ. Spreman sam na svaku istinu - rekao je Nenad Periš u razgovoru za Prvu Srpsku Televiziju

- Vjerujte mi, ja živim za danas. Ne živim ni za sutra niti živim za jučer. Molim Boga za sutra, a živim za danas. Da se danas dogodi, da danas dođem do njega, da ga danas vidim. Kad sam rekao da sam spreman onda mislim da sam vjernik i ono što je Bog odlučio neka tako bude. Teško mi je i teško mogu to prihvatiti, loš završetak, ali u tom smislu sam spreman. Molim Boga i nadam se da ću Mateja odvesti kući da sjedi pored mene u autu - dodao je te se osvrnuo na pitanja koje smatra ključnima u istrazi.  

- Razlog izlaska iz lokala, po meni je bitno pitanje. Jer ono bi trebalo dati odgovor na pitanje gdje je Matej išao. I u konačnici, ako Bog da, gdje je Matej i stigao. To mislim da je ključno pitanje koje nakon one snimke s taksijem je on želio negdje otići, u to sam uvjeren. Naravno da i policija i svi njezini dijelovi rade na rasvijetli ne samo taj moment nego oni toliko daleko idu da sve svoje teze do kojih su do sada istragom došli da ih potpuno pokušavaju okrenuti na drugu stranu i da pokušaju toliko duboko i toliko stručno rade da pokušaju po obrnutom razmišljanju riješiti slučaj. Oni ništa ne isključuju - rekao je.

Pretpostavlja kako bi razlog Matejeva izlaska iz kluba Gotik mogao biti odlazak u apartman.  - Odlazak u apartman, to mi je palo na pamet. Novac koji je bio u apartmanu možda mu je trebalo novaca. Naći se s nekim, ne znam s kim, nije ni sa kim razgovarao na telefon. Da li je u nekoj komunikaciji u lokalu, ne znam, želio se s nekim naći. Ne znam, stvarno ne znam. I to je ona enigma koja me muči. Kažem, mislim da je negdje želio doći, stići. To mi ta situacija s taksijem pokazuje. Šteta što nije bio slobodan za vožnju - ispričao je Matejev otac. On je, naime, uvjeren da mu sin nije skočio u Savu. 

- On sigurno nije skočio u vodu. Kao roditelj mislim da apsolutno nije skočio u vodu. Da li se mogao okliznuti, da li je mogao, ako je preskočio onu ogradu, doskok bi bio na jednoj kosini za koju mislim da je možda i pod 60 stupnjeva kosa da li je mogao tu skliznuti, udariti se... Da li je to sve istina ja to ne mogu tvrditi. Ali da je namjerno skočio u vodu u to apsolutno ne vjerujem. Jer da je zbog nekakvih razloga želio skočiti u vodu to je mogao napraviti i ispred samog lokala iz kojeg je izašao. Tako da meni to apsolutno nije ni na kraj pameti i dopustite mi da kao roditelj kažem da u to ne vjerujem - rekao je Periš.

- Matej je momak prema kojemu ja kao otac, želeći mu najbolje, nisam imao nikakvu primjedbu koja bi ja rekao nemoj tako nego ovako. Uvijek tata želi bolje, ja gledam svijet na drugi način nego on. On je bio momak koji je završio fakultet, otišao iz Splita u Zagreb, sam riješio stanovanje, došao do kraja naravno uz našu podršku, želju i support cijeli. Nije mu bilo teško raditi cijelo ljeto od petog mjeseca do desetog. Imao je djevojku svoju. Ne znam što bih vam rekao. Momak koji je potpuno normalan. Ja kao otac mogu reći pristojan i odgojen. Teško mi je o tome govoriti - ispričao je.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije