nasilja nad suprugom

Nakon žalbe zbog odbijanja pritvora za Denisa Buntića, Sud u Ljubuškom traži izuzeće

Denis Buntić
Ivo Cagalj/PIXSELL
27.09.2023.
u 10:47

Nakon što su jučer iz Tužiteljstva Zapadnohercegovačke županije uložili žalbu zbog odbijanja prijedloga za određivanje pritvora Denisu Buntiću (41), uslijedila je reakcija Općinskog suda u Ljubuškom.

U ovoj pravosudnoj instituciji, u kojoj su, prethodno, odbili prijedlog za određivanje pritvora Buntiću te mu izrekli mjere zabrane, po pitanju žalbe odlučili su, još jučer, zatražiti izuzeće.

- S obzirom na medijsku eksponiranost te činjenicu da je majka osumnjičenika D.B. dugogodišnja zaposlenica ovoga suda, kako bi se izbjegla svaka, makar neopravdana sumnja u objektivnost rada ove institucije, Izvanraspravno vijeće ovoga suda je podnijelo prijedlog Županijskom sudu Široki Brijeg za određivanje drugog nadležnog suda u ovom predmetu - odgovoreno je iz ovog Suda za Avaz

Podsjetimo, iz Tužiteljstva ZHŽ su jučer naveli kako su žalbu uložili zbog bitnih povreda odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno ili nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja.

- Predloženo je da Izvanraspravno vijeće nadležnog suda uvaži žalbu, pobijano rješenje ukine i predmet vrati sucu za prethodni postupak na ponovno odlučivanje ili pak da pobijano rješenje preinači i protiv osumnjičenog odredi pritvor - kazali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Razlozi za određivanje pritvora su, kako su ponovili, opravdan strah da bi osumnjičeni boravkom na slobodi sa sigurnošću mogao utjecati na iskaze svjedoka, odnosno ometati kazneni postupak utjecajem na iste i opravdanog straha da će ponoviti kaznena djela koja mu se stavljaju na teret.

- Podsjetimo da je pobijanim rješenjem Suda odbijen prijedlog ovog Tužiteljstva za određivanje pritvora prema osumnjičenom D.B., protiv kojeg ovo Tužiteljstvo vodi istragu zbog osnova sumnje da je počinio kazneno djelo Nasilje u obiteljji iz čl. 222. st. 2. i st. 4. u vezi sa st. 1. KZ F BiH u stjecaju sa kaznenim djelom Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari iz čl. 371. st. 2. u vezi sa st. 1. KZ F BiH, a sve u vezi sa čl. 54. KZ F BiH - dodali su iz Tužiteljstva ZHŽ.

Naime, bivši proslavljeni rukometaš bio je uhićen zbog nasilja nad suprugom Klare, a u obiteljskoj kući policija je pronašla čitav arsenal oružja - automatske puške, zolje i streljivo.

Buntića je prijavila supruga Klara, koja je medijima priložila audiozapis na kojem se čuje kako je Buntić brutalno premlaćuje. Snimka je uznemirujuća, no nakon ispitivanja sud u Ljubuškom pustio je Buntića na slobodu uz mjere zabrane prilaska ženi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije