Banja Luka

Nakon krvave tučnjave uhićen kradljivac odranije poznat policiji

18.02.2018.
u 08:11

Nakon krvave tučnjave u lokalu u Rekavicama kod Banje Luke policija je privela dvije osobe, od kojih je jedna od ranije policiji poznata po izvršenju kaznenih djela, doznaje EuroBlic.

U Policijskoj upravi Banja Luka potvrđeno je kako su privedeni Radenko Kopranović (44), koji je više puta uhićen zbog različitih kaznenih djela, i Ognjen M. (23) iz Banje Luke.

- Obojica su lišena slobode, a o svemu je obaviješten dežurni tužitelj Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka. Tijekom jučerašnjega dana rađeno je na dokumentiranju kaznenog djela nanošenja tjelesnih ozljeda - izjavila je Marija Markanović, glasnogovornica Policijske uprave Banja Luka. Tijekom očevida policija je utvrdila kako je do tučnjave došlo nakon kraće svađe.

- Ognjen M. je zadao više udaraca Kopranoviću, a zatim se tučnjava nastavila ispred ugostiteljskog objekta. Nakon fizičkog obračuna obojici je pružena liječnička pomoć - naveo je izvor iz istrage.

Radenko Kopranović odranije je poznat policiji po izvršenju kaznenih djela. Bio je uhićen i 2013. godine u akciji kodnog naziva “Pastir” zbog krađe stoke. Kopranović je sa svojim sudionicima u više navrata krao stoku na području banjolučke regije, odnosno Mrkonjić Grada, Kneževa, Kotor Varoši i Banje Luke, a materijalna šteta procijenjena je na oko 22.000 maraka.

Policija je tijekom istrage utvrdila kako su Kopranović i pomagač iskoristili nepažnju mještana i s pašnjaka krali sitnu i krupnu stoku, koju su zatim prodavali.

Kopranović je bio uhićen i u travnju te srpnju prošle godine. Sudska policija RS-a uhitila je Kopranovića u travnju jer nije platio novčanu kaznu u iznosu od 2500 maraka, koja mu je izrečena zbog pokušaja krađe na području Sanskog Mosta. Nakon uhićenja Kopranović je platio novčanu kaznu i tako izbjegao odlazak u zatvor.

Tri mjeseca poslije Kopranović je uhićen u akciji banjolučke policije kodnog naziva “Luger”, a u kombiju koji je vozio pronađena su ukradena drva.

Nakon uhićenja policija je zaplijenila kombi i ukradena drva, a osumnjičeni je nakon kriminalističke obrade predan u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Banja Luka. Istragom o fizičkom obračunu u Rekavicama kod Banje Luke rukovodi Okružno javno tužiteljstvo Banja Luka.

Policija je dobila zadatak da utvrdi točne okolnosti i pojedinačnu odgovornost sudionika, nakon čega će tužitelj donijeti odluku o podizanju optužnice.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije