Marokanac stradao u Velikoj Kladuši

Migrant ubijen, istraga usporena jer MUP ne može naći sudskog tumača

17.06.2018.
u 09:00

U Velikoj Kladuši u noći s petka na subotu došlo je do tučnjave između migranata, koja je za posljedicu imala smrtni ishod jedne muške osobe. Kako je za Večernji list rekla glasnogovornica MUP-a USŽ-a Snežana Galić, sukob je počeo u jednoj kući, da bi se kasnije prenio na ulicu, piše Večernji list BiH, Tijekom obračuna jedna osoba je nožem nanijela ubodne rane u predjelu grudi dvadesetčetverogodišnjem muškarcu A. L. iz Maroka,koji je nedugo zatim preminuo. - Imamo određene indicije o počinitelju, ali imamo i problem s prevođenjem. Naime, razgovoru mora nazočiti službeni sudski tumač, a mi ga za sada nemamo. Ipak, očekujemo da će uskoro i ovo pitanje biti riješeno. Veliki je problem jezična barijera u komunikaciji s migrantima, osobito u ovakvim slučajevima - rekla nam je glasnogovornica Galić.

Dodatna pitanja

Onda je dodala kako policija još uvijek vodi istragu oko ovoga slučaja, ali je naglasila kako migranti uopće nisu trebali biti unutar grada. - Oni su smješteni izvan Velike Kladuše i još uvijek nije poznato u čijoj su kući bili i što su tu radili. Očekujemo da će istraga dovesti do počinitelja ubojstva i da će oni biti dalje procesuirani - zaključila je Galić. Špekuliralo se kako ubojstvo ima veze i s utakmicom Maroka na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, koja je igrana nekoliko sati prije sukoba, ali za sada nema potvrde ove informacije. Kako javlja Radio Velika Kladuša, predsjedatelj Općinskog vijeća Velike Kladuše Fikret Bašić sazvao je u ponedjeljak, 18. lipnja, sjednicu kolegija kako bi se utvrdio termin održavanja tematske sjednice Općinskog vijeća na kojoj bi se raspravljalo o novonastaloj migrantskoj situaciji. Prema nedavnim informacijama MUP-a USŽ-a, u Velikoj Kladuši trenutačno boravi oko 350 migranata dok je kroz područje Unsko-sanske županije do sada prošlo 2040 migranata koje je evidentiralo županijsko Ministarstvo unutarnjih poslova. Najviše njih prošlo je ili boravi u Bihaću i Velikoj Kladuši, iako prolaze i kroz Cazin i Bužim.

Očekuje se kako će vlasti u USŽ-u nakon zadnjeg događaja dodatno postrožiti kontrolu nad migrantima.

U Mostaru mirno

Slijedom zadnjih događaja, jučer smo provjerili kakvo je stanje u Centru Salakovac kod Mostara u kojem se nalazi nekoliko stotina migranata. Kako nam je rekao voditelj ove institucije Edin Denjo, u zadnje vrijeme nisu zabilježeni nikakvi sukobi ili nemile scene koje su se dogodile u Velikoj Kladuši. - Mi smo u prvih nekoliko dana prepoznali koje skupine moramo odvojiti kako ne bi bilo sukoba i to smo učinili. Od tada nemamo problema. Postoje određene skupine migranata koje nisu u dobrim odnosima i samo treba osigurati da nisu međusobno u kontaktu - rekao je jučer Denjo za Večernji list. Dodao je kako migranti i dalje dolaze i odlaze te kako većina njih želi nastaviti put prema zemljama Europske unije. - Imali smo jedan bračni par koji je otišao prije tjedan dana, a onda se pokušao vratiti u Salakovac. Nismo im dopustili ulazak u centar jer su se morali javiti u roku 48 sati kako bi zadržali status. Oni su svoj put nastavili vjerojatno prema Bihaću kako bi pokušali prijeći granicu i ući u EU - zaključio je Denjo.

Komentara 1

Avatar Feral
Feral
17:36 17.06.2018.

Jedan akademac manje

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije