Uhićene dvije osobe

Lažirali prometne nezgode i uzimali novac od prevarenih vozača

prometna
ilustracija
05.12.2016.
u 16:03

Prevare su vršene tako što su osobe lažno prikazivale oštećenim da su prouzročili prometnu nezgodu prilikom mimoilaženja vozila

Službenici MUP-a Srednjobosanske županije su u suradnji sa službenicima MUP-a Livno uspjeli identificirati dvije osobe koje su u proteklih nekoliko mjeseci vršile prevare na putevima na području više županija u Federaciji BiH.
 
Prevare su vršene tako što su osobe lažno prikazivale oštećenim da su prouzročili prometnu nezgodu prilikom mimoilaženja vozila, predhodno odbacivši razbijeni retrovizor u vozilo oštećenog, kao bi on pomislio da je došlo do kontakta vozila. Potom bi sustizali vozila i optuživali vozače da su oštetili retrovizor i da trebaju platiti nastalu štetu. 

Obzirom da su, u večini slučajeva, izvršitelji koristili skupocjena vozila kao što su Golf 7, koje su prethodno iznajmljivali u „rent a car“ kućama u Sarajevu, od prevarenih vozača tražili su veće iznose novca. Izvršitelji su za prevare koristili razbijene retrovizore, koje su prethodno nabavili na auto-otpadima, a vršene su na  nenaseljenim dionicama puta, gdje su se nerijetko presretnuti vozači bojali i za svoju sigurnost, te su pristajali platiti tražene iznose.
 
Osumnjičene osobe su s područja Sarajeva inicijala A.Đ. rođen 1992.godine i J.I. rođen 1989.godine . Isti su uhićenu na području Drvara, gdje je provedena kriminalistička obrada nad istim, koja je nastavljena i u Bugojnu. Tijekom obrade izvršitelji su priznali da su u proteklom razdoblju izvršili od 100 do 150 ovakvih prevara.
 
Identifikacija osoba izvršena je uz pomoć građana, te se ovim putem zahvaljujemo na suradnji i molimo sve građane koji su bili žrtve ovakve prevare da se jave u MUP SBŽ Travnik putem e-maila glasnogovornik@muptravnik.com.ba ili na telefon 00 387 30 511-847, kako bi se dokumentirala krivična djela počinjena od strane ove dvije osobe, priopćeno je iz MUP-a SBŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije