lopovska posla

Kradu u Banjoj Luci i prodaju u Beogradu

08.09.2015.
u 06:30

trojica Srbijanaca i Predrag Vržina (50) iz Milića uhićeni su u Banjoj Luci

Trojica Srbijanaca i Predrag Vržina (50) iz Milića uhićeni su zbog sumnje da su pomoću posebne opreme u Banjoj Luci ukrali trenirke vrijedne oko 1500 maraka. Osim Vržine, uhićeni su Darko Živanović (34), Mirko Mirković (22) i Aleksandar Trbojević (22), svi iz Beograda. Naime, policiji je prijavljeno da je iz trgovine sportske opreme Vuleko sport u trgovinskom centru Emporium ukradeno više trenirki marke Adidas pa je skupina ubrzo i uhićena. Prilikom uhićenja, policija je kod njih pronašla torbu u kojoj je bio dio ukradene robe i došli su do informacija da ostatak pokušavaju prebaciti u Beograd.

- Na autobusnom kolodvoru u Banjoj Luci odmah je upućena ophodnja koja je stigla u posljednji trenutak prije nego što je autobus krenuo za Beograd. Prilikom pregleda u prtljažniku su pronađene tri torbe s ukradenim trenirkama – navode inspektori dodajući da je ova skupina dobro razradila plan i da je robu u Beogradu trebao preuzeti njihov prijatelj i dalje prodavati na 'crnom' tržištu.

Prema neslužbenim podacima, tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da su oni, kada su ušli u trgovinu, trenirke stavljali u specijalizirane vreće. Te vreće su omotane folijom za ometanje signala alarmnog uređaja koji se nalazi na izlazu iz radnje, pa se tako, kada su iznijeli ukradenu robu, nisu aktivirale "zujalice". Na ovaj način iznijeli su osam pari skupocjenih sportskih trenirki. Ukradeno je vraćeno vlasniku. Oni su u Banju Luku došli automobilom alfa romeo beogradskih registracijskih oznaka i planirali su više sličnih pljački, ali ih je iznenadila brza reakcija policije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije