Odbijen sporazum

Izdavao putne isprave džeparima pa se htio nagoditi na godinu dana zatvora

19.05.2016.
u 11:00

Velid Hamidičević, bivši savjetnik za konzularne poslove u Veleposlanstvu BiH u Parizu, optužen je da je od prosinca 2014. do lipnja 2015. omogućio većem broju osoba izdavanje dokumenata za putovanje iz Francuske u BiH, a njegov sporazum o priznanju krivnje s Državnim tužiteljstvom odbijen je iz “neočekivanih razloga”.

Kako neslužbeno navodi Balkanska istraživačka mreža BiH (BIRN BiH), sporazum između Hamidičevićeve braniteljice Senke Nožice i tužiteljice Diane Kajmaković predviđao je da on bude osuđen na godinu dana zatvora i svjedoči u drugom predmetu, ali ga je stopirao glavni tužitelj Goran Salihović. Hamidičević je optužen da je mimo redovitih procedura i provjere podataka, u zamjenu za novac omogućio većem broju osoba izdavanje dokumenata za putovanje iz Francuske u BiH. Na taj način, tvrde iz Tužiteljstva BiH, nezakonito je stekao više od 10.000 KM. Uhićen je prošle godine u Sarajevu zbog sumnje da je kriminalnoj skupini iz predmeta “Elvis Salčinović i ostali” nezakonito izdavao putne isprave. Riječ je o romskim obiteljima koje su živjele luksuznim životom na račun međunarodnog džeparenja. Istragom je utvrđeno kako su iz Pariza prebacili više od dva milijuna eura u Zenicu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije