terorizam

Interpol raspisao crvene tjeralice za dvojicom bh. državljana

18.06.2017.
u 07:36

Međunarodna kriminalističko-policijska organizacija Interpol raspisala je, na osnovu tjeralice bh. pravosudnih organa, crvene tjeralice za Salemom Hasićem i Aldinom Mahmutovićem rođenim u Doboju. U tjeralici koja je objavljena na službenoj web stranici Interpola piše da je Salem Hasić rođen 22. rujna 1988. godine te da ima državljanstvo BiH, piše Klix.ba. 

Hasića potražuju bh. pravosudni organi zbog krivičnog djela organiziranje terorističke grupe, terorizam, ilegalno stvaranje i pridruživanje paravojnim i parapolicijskim formacijama. Druga tjeralica raspisana je za Aldinom Mahmutovićem koji je rođen 1. prosinca 1988. godine, a koji također ima državljanstvo BiH. 

Mahmutovića, isto kao i Hasića, traže pravosudni organi BiH zbog nezakonitog uspostavljanja i pridruživanja stranim paravojnim i parapolicijskim formacijama.  

Podsjećamo, crvena Interpolova tjeralica raspisuje se za počiniteljima najtežih krivičnih dijela, koji moraju biti uhićeni i isporučeni. 
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije