Nejlina majka

“Idemo do kraja. Liječnica je 100 posto kriva za smrt moga djeteta”

10.02.2016.
u 09:00

U Osnovnom sudu Brčko Distrikta nastavljeno je suđenje Ferhati Šećerbegović, liječnici Odjela pedijatrije Opće bolnice u Brčkom, optuženoj za neodgovarajuće liječenje, što je rezultiralo smrću trogodišnje Nejle Bajrić koja je u prosincu 2014. umrla u sanitetskom vozilu tijekom prijevoza prema UKC-u u Tuzli. Optuženoj liječnici, koja negira krivnju, prijeti kazna od jedne do 8 godina zatvora, a na ovom ročištu su ispitani Zada i Elvis Bajrić, Nejlini roditelji, te policijski inspektor koji je vodio istragu.

- Idemo do kraja. Želim da odgovara za smrt moga djeteta jer je 100 posto kriva, poručila je Zada Bajrić, Nejlina majka.

- Optužena Šećerbegović nije preuzela upute od prethodnog liječnika i nije ni dolazila u sobu. Sve što se dogodilo dovelo je dijete do stanja teške kome. Medicinska sestra koja je bila u improviziranom bolničkom vozilu nije mogla pružiti odgovarajuću liječničku pomoć, što su potvrdili i sudski vještaci, izjavio je Mirnes Ajanović, odvjetnik obitelji Bajrić. On je istaknuo kako je obitelj Bajrić žrtva nemara određenih liječnika koji smatraju kako su nedodirljivi, zbog čega je Nejla i stradala, a što su, kako kaže, potvrdili i u UKC-u u Tuzli. Uz optuženu, postoji mogućnost da će zbog smrti malene djevojčice odgovarati i kompletna bolnička ustanova u Brčkom.

- Naknada materijalne štete predstavlja upozorenje kako svi liječnici moraju voditi računa o zdravlju i životu djece, te zaštiti svih nas, naglasio je Ajanović.

S druge strane, branitelj optužene Šećerbegović imao je kratak osvrt na tijek suđenja.

- Teško je bilo što komentirati i prejudicirati prije nego što se iznesu svi dokazi, kazao je odvjetnik Osman Mulahalilović.

Nastavak suđenja predviđen je za 18. veljače. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije