Terorizam kod Maglaja

Hadžić bio meta jer je govorio protiv ISIL-a?!

12.08.2016.
u 07:00

Gdje su Mehmed Tutmić i Adem Karamuj? To je pitanje koje je veći dio BiH jučer postavljao s obzirom na to da su sirijski povratnici slobodni u šumi kod Maglaja. Upravo se u Ošvama dogodilo ono na što su u videozapisima pozivali pripadnici ISIL-a, a to je da se zatruje voda građanima BiH. Ipak, Tutmić i Karamuj su se, zajedno s uhićenim Jasminom Batanovićem, malo zaigrali u sukobu pa su “svojima” zatrovali vodu, a jedan od njih je pucao i na kuću vođe selefija u Ošvama Izeta Hadžića.

Jučer je “Večernji list” kontaktirao i glasnogovornicu u MUP-u ZDŽ-a Aldinu Ahmić koja je rekla kako su sve raspoložive ekipe na terenu i da se za bjeguncima intenzivno traga. Istaknula je i kako se nije radilo o “nekom spektakularnom napadu, kako su neki mediji izvijestili”, već o sukobu unutar zajednice, no malo to znači građanima BiH kad su oko njih “spavači” koji, ako već mogu svoje, mogu i njih napasti svakoga trenutka. Pucnjava na Izeta Hadžića čak i nije iznenađenje kad se pogledaju njegove ranije izjave o ISIL-u koji je itekako prezirao nazivajući njegove pripadnike divljacima.

Prijetilo mu se i ubojstvom, što je prijavljivao i policiji. - Iz samozvanog hilafeta, kako je naziv za Islamsku državu među njezinim pripadnicima, primam prijetnje otkako sam na YouTubeu objavio svoju poruku da Bošnjaci nikad nisu i, ako Bog da, nikad neće provoditi terorističke napade i u kojem sam naglasio kako u Bosni ne postoje terorističke organizacije. Kažu mi da nisam musliman, da sam nevjernik, da me treba skratiti za glavu.

Ove prijetnje shvaćam ozbiljno i već sam ih prijavio policiji, kazao je ranije za tjednik “Telegraf” Hadžić, a mnogi sumnjaju da je upravo to razlog zbog kojeg je skoro ostao bez glave. I za “Večernji list” je u intervjuu lani kazao: - Ništa mi nemamo s tim divljacima ISIL-a. Je li mu se zbog toga htjelo presuditi, pokazat će vrijeme. Poznato je kako je tek jučer intenzivirana potraga za teroristima i da policija nastavlja raditi na slučaju. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije