Katastrofa

FOTO: TROGIR U PLAMENU: Vatrogasni zapovjednik: 'Sad slijedi najgore. Očekuje nas borba'

trogir požar
Ivo Čagalj/PIXSELL
02.08.2021.
u 20:49

Požar u Segetu Gornjem u trogirskom zaleđu još nije u potpunosti stavljen pod kontrolu te će vatrogasci i tijekom noći nastaviti gasiti vatru, a do večeras je opožareno oko 400 hektara uglavnom niskog raslinja, ali i nešto borove šume. Požar koji je danas buknuo u Segetu Gornjem stavljen pod kontrolu na nekim dijelovima,  ali u većini dijelova još nije pod nadzorom te na terenu vatru gasi 167 vatrogasca i 47 vatrogasnih vozila, rekli su u Županijskome vatrogasnom operativnom središta u Splitu.

Požar je buknuo oko 11 sati te su u njegovu gašenju angažirani vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita, rekli su vatrogasci.

Požar se širio brzo zbog jakog vjetra.

Dva Airtractora AT-802, dva Canadaira CL-415 i jedan helikopter Mi-8 MTV1 iz sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH angažirani su u akciji gašenja požara kod Segeta Donjeg u Splitsko-dalmatinskoj županiji, izvijestili su iz MORH-a.

Kako javlja Slobodna Dalmacija, oko 13 sati požar je zahvatio jednu kuću u naselju Hrabar.

U gašenju požara angažirani su vatrogasci iz Trogira, Kaštela, Solina i Splita. Struju su, zbog blizine vatre dalekovodu, već isključili stanovnicima Segeta Gornjeg i Marinske zagore.

Splitsko-dalmatinska policija javila je da je zbog gašenja požara na cesti DC 58 jedan kolnički trak zauzet vatrogasnim vozilima, dok se promet odvija drugim kolničkim trakom uz regulaciju od strane policijskih službenika.

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije