Presuda u Sarajevu

Fizioterapeut osuđen na tri godine zatvora zbog posredovanja

24.02.2016.
u 07:00

Općinski sud u Sarajevu proglasio je krivim fizioterapeuta Almira Mirojevića za kazneno djelo protuzakonitog posredovanja. Izrečena mu je kazna zatvora u trajanju od tri godine, potvrđeno je iz Tužiteljstva SŽ.

- Mirojević je, kao djelatnik Kliničkog centra u Sarajevu (KCUS) na radnom mjestu medicinskog tehničara - fizioterapeuta na Vaskularnoj kirurgiji, koristeći svoja poznanstva s liječnicima i šefovima ovoga centra stečena kroz dugogodišnje radno iskustvo, svjestan protuzakonitosti ovog djela, tako što je iskoristio svoj položaj i u više navrata ostvario kontakte sa svojom radnom kolegicom H. Z. te dogovorio uslugu posredovanja u zapošljavanju njezina sina kao vozača u KCUS, tako što je za tu uslugu primio novac - navode iz Tužiteljstva SŽ. Kako smo pisali, oštećena kolegica mu je u prvom dogovoru trebala dati 8000 KM. Nakon što je taj plan propao, te se nakon šest mjeseci pružila prilika za novo nezakonito zapošljavanje, Mirojeviću je trebala isplatiti 10.000 KM. Svjedokinja je, kako je istaknula, htjela stati na kraj leglu nepotizma u KCUS. Naglasila je kako je svjesna da je Mirojević samo pijun koji ne želi imenovati tzv. velike ribe. Ona je 25. rujna 2014. odlučila sve prijaviti policiji. Sudjelovala je u akciji tako što je stavila kameru u torbu. Tijekom sastanka s Mirojevićem aktivirala ju je te na signal (skidanje kopče za kosu), pozvala policiju. Almir Mirojević je uhvaćen baš u trenutku kada je brojio novac. H. Z. je ispričala kako se ona zaposlila na KCUS, kako je saznala za Mirojevića, da je on u KCUS mnoge zaposlio tako što je zauzvrat uzimao novac, gdje se i kako sastajala s njim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?