Suđenje za nesreću na radu

Dvojica građevinaca došla pomoći kolegama u gradnji zida i poginula

13.07.2016.
u 09:00

U Županijskom sudu u Sarajevu jučer je nastavljeno suđenje Kemi Karahmetu, optuženom šefu tvrtke Famus gradnja 3, i drugima zbog teških kaznenih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine te nepropisno izvođenje građevinskih radova, kada su lanjskog 28. siječnja na gradilištu u ulici Hiseta poginuli radnici Enes i Razim Halilović iz Tešnja dok je Nevzet Halilović teško ozlijeđen. Na optuženičkoj klupi su i Miralem Jahić, zamjenik koordinatora na izgradnji stambeno-poslovnog objekta, Dženan Hadžem, nadzorni inženjer i Zijad Imamović, rukovoditelj nadzorne tvrtke Zrak.

Radnik Famus gradnje Nevzet Halilović iz Tešnja je naveo da je na objektu u ulici Hiseta tog dana radio na šalovanju ploče zida prema SCC-u te da nije bilo neobično što su u zimskim danima radili na gradilištu, jer nije bilo hladno.

- Enes i Razim su došli pomoći i na tom zidu smo se zadržali oko pola sata. Prelazili smo preko staze i tlo je nestalo pod nama bez ikakvih zvukova i upozorenja. Pao sam sa 16 metara visine. Izgubio sam svijest, ali brzo došao sebi s ozljedama. Enes i Razim su pali zajedno sa mnom i vidio sam ih kako leže na toj masi – kazao je svjedok Halilović koji je još na plaćenom bolovanju.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?