MUP RS-a

Dragičević pao u rijeku, nema elemenata kaznenog djela

26.03.2018.
u 14:13

Policija smatra da se u slučaju smrti mladića iz Banje Luke Davida Dragičevića vjerojatno radi o zadesnoj smrti i zasad ne postoji nijedna indicija koja ukazuje na kazneno djelo, rekao je danas načelnik Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet Darko Ilić.

- Neosporno je utvrđeno kretanje Dragičevića tijekom večeri, 17/18.ožujka i kriminalistička verzija jasno ukazuje da se radi o zadesnoj smrti. On je, krećući se, vjerojatno pao u rijeku Crkvenu, a voda ga je odnijela do mjesta gdje je pronađen – rekao je Ilić.

Na konferenciji za novinare je iznio putanju kojom se kretao Dragičević u kobnoj noći, a koju je policija utvrdila na osnovu video snimaka nadzornih kamera i predmeta koji su pronađeni kod ovog mladića, a koji potiču iz krađe koja se dogodila u noći nakon koje je nestao Dragičević.

Ilić je potvrdio da Dragičević ranije nije registriran u policiji zbog krađa, ali jeste zbog sudjelovanja u tučnjavi.

Pretražit će se, kaže, rijeka Crkvina na mjestu gdje je pronađeno tijelo mladića kako bi se eventualno pronašao i laptop, koji je ukraden u provali u kući u ulici Velibora Janjetovića Janje. Drugi predmeti iz te krađe su pronađeni u džepovima Davidove odjeće.

Patolog iz Zavoda za sudsku medicinu RS-a Željko Karan je rekao da su kod Dragičevića pronađene dvije osobne iskaznice (bh. i austrijska), određene članske kartice, ključevi koji nisu njegovi, memorijski stik, novac u iznosu od 180 KM, te čakija, koji su ukradeni iz kuće u kojoj je izvršena krađa..., a svi ti predmeti su predani policiji.

Na tijelu mladića su bile, ponovio je, primjetne masnice, lake tjelesne ozljede, koje su mogle u nastati u nekom fizičkom sukobu, dok je bio živ, a smrt je nastupila utapanjem.

- Obdukcija ne može pokazati je li neka osoba gurnuta u vodu ili joj je netko 'pomogao' da padne u vodu ili je sama skočila u vodu – rekao je Karan.

Načelnik Policijske uprave Banja Luka Željko Spasojević je ponovio da su izvršene provjere svih informacija, pregled većeg broja lokacija na području grada te video nadzora s ciljem rekonstrukcije kretanja ovog mladića.

Cijelo vrijeme potrage policija je, kazao je, bila u kontaktu s obitelji s kojom su razmjenjivali informacije.

Bilo je i informacija, posebno na društevnim mrežama, koje su davale protu efeket u ovoj potrazi.

Beživotno tijelo ovog mladića izvučeno je 24. ožujka iz Vrbasa ispod Tvrđave "Kastel".

Prethodno je obitelj njegov nestanak prijavila policiji 18. ožujka. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije