otkrivena na području Nove Gradiške

Djevojka iz BiH (27) krijumčarila više stranih državljana u Hrvatsku

hrvatska policija, granica gradiška
Ivica Galovic/ PIXSELL
11.03.2024.
u 07:28

Policajci na području Nove Gradiške zaustavili su osobni automobil bosanskohercegovačke registracije i 27-godišnju vozačicu, državljanku Bosne i Hercegovine, koja je u automobilu prevozila više stranih državljana.

Na području Nove Gradiške spriječena su dva slučaja krijumčarenja stranih državljana, izvijestila je brodsko posavska policija.

Pojašnjavajući okolnosti događaja, izvijestili su kako su policajci na području Nove Gradiške zaustavili osobni automobil bosanskohercegovačke registracije i 27-godišnju vozačicu, državljanku Bosne i Hercegovine, koja je u automobilu prevozila više stranih državljana. 

Također su zaustavili još jedno vozilo slavonskobrodske registracije kojim je upravljao 42-godišnji hrvatski državljanin koji je također prevozio više stranih državljana.

Kriminalističkim istraživanjem nad državljankom Bosne i Hercegovine i hrvatskim državljaninom utvrđeno je postojanje sumnje da iz koristoljublja prevoze strane državljane koji su nezakonito ušli u Hrvatsku.

Prema stranim državljanima proveden je postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti  i Zakonu o strancima.

Policajci su osumnjičenu 27-godišnjakinju i 42-godišnjaka predali pritvorskom nadzorniku PU brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?