Tužiteljstvo BiH

Bh. granični policajac i jedan državljanin Hrvatske optuženi za korupciju

Tužiteljstvo BiH
27.08.2021.
u 17:27

Tužitelj Tužiteljstva BiH podigao je optužnicu protiv pripadnika Granične policije BiH i jednog državljanina Hrvatske zbog korupcije.

Optužnica je podnijeta protiv Dejana Ivaštanina, rođenog 1980. u Bosanskoj Gradišci, državljanina BiH, policijskog službenika zaposlenog u Graničnoj policiji BiH, te Ermina Bičakčića, rođenog 1987. u Sarajevu, državljanina Hrvatske.

Optuženi Ivaštanin ​se tereti da je dana 22. studenoga 2020. na MGP Gradiška obavljajući poslove granične kontrole na ulazu u BiH, u cilju stjecanja nezakonite koristi zahtijevao i primio dar da u okviru svojih ovlasti izvrši radnju koju je bio dužan izvršiti.

U optužnici je navedeno da je optuženi Ivaštanin navedenog dana, prilikom kontrole putnih isprava od optuženog Bičakčića i osobe koja se nalazila sa njim u vozilu, inzistirajući da navedene osobe koje ulaze u BiH nemaju potrebna Covid odobrenja i potvrde, iako je znao da to nije bilo točno, zahtijevao i primio dar kako bi im, bez dodatnog zadržavanja, dozvolio prelazak državne granice, a optuženi Bičakčić sužbenoj osobi u institucijama BiH učinio novčani dar kako ne bi proveo zakonski propisanu proceduru.

Optuženi se terete da su počinili - Ivaštanin krivično djelo primanje dara i drugih oblika koristi iz Kaznenogg zakona BiH, a optuženi Bičakčić kazneno djelo davanje dara i drugih oblika koristi iz istog zakona.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?