Uhićen je

Bh. državljanin distribuirao ilegalno filmove putem interneta

kompjuter
27.08.2020.
u 10:07

Policijski službenici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske oduzeli su od osobe čiji su inicijali A.S. iz Prnjavora veći broj predmeta zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nedozvoljeno korištenje autorskih prava, čime je oštetio United Media Group za nekoliko desetaka tisuća eura.

Prilikom pretresa objekata koje koristi A.S, koji je izvršen prema nalogu Suda BiH, a uz koordinaciju Tužiteljstva BiH, pronađeni su i oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu s navedenim kaznenim djelom, odnosno veći broj računala, prijenosnih računala, USB memorijskih diskova, mobilnih telefona, SIM kartica, priopćeno je iz MUP-a RS. 

Kao vlasnik i administrator stranice alextvonline.at.ua A.S. je omogućio pristup sadržajima TV serija "Ubojice mog oca", "Konak kod Hilmije", "Žigosani u reketu", "Na granici", "Kad susjedi polude", "Ujka - novi horizonti", zaštićenih autorskim pravima.

A.S. je omogućavao pristup navedenim sadržajima posredstvom interneta, te na taj način izvršenjem navedenog kaznenog djela pričinio štetu za koje je oštećena United Media Group.

Protiv osumnjičenog će Tužiteljstvu BiH biti podneseno izvješće o počinjenom kaznenom djelu.

Pretres objekata koje koristi A.S. izvršen je okviru realizacije operativne akcije "Plagijat 2020" koja je usmjerena na sprečavanje krivičnih djela nedozvoljeno korištenje autorskih prava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije