Crna Gora

Betonski zid se urušio na gradilištu i usmrtio mladića iz Sarajeva

06.02.2016.
u 07:00

Dvadesetčetverogodišnji M. M. iz Sarajeva poginuo je na gradilištu u središtu Petrovca, u Crnoj Gori, kada se na njega urušio betonski zid.

Ovaj građevinski radnik izdahnuo je na putu za bolnicu, prenose crnogorski mediji. Slučaj je potom prijavljen osnovnom državnom tužitelju u ovom crnogorskom gradu.

Očevid koji su izvršili inspektori budvanske policije pokazat će sve okolnosti ove nesreće u kojoj je stradao dvadesetčetverogodišnjak.

Zna se sigurno, i to je potvrđeno, kako je mladi Sarajlija nastradao tijekom radova na stambenoj zgradi, a više detalja, kao i ime nesretnog mladića, trebalo bi biti priopćeno naknadno.

Ovom tragedijom nastavljen je crni niz nesreća u kojima su nastradali bh. građevinski radnici zaposleni u regiji. Tako je, podsjećamo, u prosincu prošle godine Dragiša Ikonić (58) smrtno stradao, također u Crnoj Gori, i to od ozljeda koje je zadobio na gradilištu hotela nadomak Starog grada u Budvi.

Ikonić je zadobio teške ozljede glave nakon što je na njega pala velika drvena greda dok se nalazio na gradilištu. On je od siline udara pao sa skele na asfaltnu podlogu, a radnici koji su bili u blizini primijetili su ga kako leži u lokvi krvi, te su u prvi tren pomislili da je na mjestu ostao mrtav jer je nepomično ležao.

Odmah su pozvali hitnu pomoć, te je Ikonić s teškim ozljedama prevezen u kotorsku Opću bolnicu, gdje je preminuo od posljedica zadobivenih ozljeda.

Ova nesreća dogodila se 15. prosinca prošle godine, a svega dva tjedna poslije je tridesetsedmogodišnji bh. državljanin poginuo na gradilištu na području općine Dravograd u Sloveniji, kada je na njega pala željezna konstrukcija.

Ta nesreća dogodila se u naselju Otiški Vrh, a radnik tvrtke Monter je teško ozlijeđen pri padu konstrukcije, te je, unatoč hitnoj intervenciji liječnika, podlegao na mjestu događaja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?