IZBOR NOVE VLASTI

Ćosić: Zastupnici će odlučiti; Jurišić: Bit će mučno

Skupstina zhž
Ana Buntić
26.08.2010.
u 08:08

Budući da sjednicu Skupštine ne smatra legalnom, Jurišić ne namjerava napustiti ured predsjednika Vlade ZHŽ-a ako se imenuje nova vlada

Još uvijek aktualna vlada Zapadnohercegovačke županije na čelu s premijerom Zvonkom Jurišićem neće sudjelovati na sjednici Skupštine ZHŽ-a koja je zakazana za petak u 10 sati, a na kojoj će se naći točke razrješenja dosadašnjih i imenovanja novih ministara.

Čekaju očitovanje

- Razlog zbog kojeg sadašnji ministri neće doći na ovu sjednicu je taj što ju smatraju ilegalnom, kazao je premijer Zvonko Jurišić. - Dok se mjerodavne ustanove ne očituju o samom tijeku dosadašnjih događanja, to je za nas ilegalna sjednica, tako da nemamo razloga sudjelovati. Također, još uvijek nije stigla potvrda OHR-a o trojici ministara koji prolaze posebne provjere i mislim da te potvrde neće ni biti, kazao je Jurišić. Na pitanje tko u Skupštini ZHŽ-a uistinu ima većinu, Jurišić je kazao da ne bi želio davati nikakve ishitrene izjave te da će se sve vidjeti u petak. Ako na sjednici Skupštine uistinu dođe do imenovanja nove vlade ZHŽ-a te novoizabrani mandatar krene prema uredu predsjednika Vlade ZHŽ-a, Jurišić kaže da bi tu moglo doći do mučne situacije.

Poštivanje procedure

- Ne bih želio bilo što prognozirati. Mi i dalje stojimo pri tome da je ta sjednica na kojoj je Vlada smijenjena bila ilegalna i zbog toga nemam namjeru napustiti svoje mjesto sve dok se neka mjerodavna institucija ne očituje o tome je li nešto prekršeno ili nije prekršeno, kazao je Jurišić, Novoizabrani mandatar Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić je kazao da ne može odgovarati na pitanja što će biti ako bude. - Ne mogu uopće zamisliti da netko pokušava na bilo kakav način, pogotovo prijetnjama i prisilama, zadržati ono što mu ne pripada, kazao je Ćosić. Ističe da će biti ono što odluče zastupnici. Na pitanje hoće li, ako bude imenovan, odmah krenuti prema uredu predsjednika Vlade, Ćosić je kazao da postoji procedura koju će on poštovati. Kada je u pitanju OHR, Ćosić ističe da će ministri biti imenovani u petak, a ako stigne opravdana zapreka od OHR-a, onda je to pitanje kasnijih postupaka.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?