leverkusen

Ćorluka će za provod morati potegnuti i do Frankfurta

\'08.12.2011., Zagreb - Gala koncert Tomislava Bralica i klape Intrade u Areni Zagreb. Monika Kravic Mamic, Vedran Corluka. Photo: Zarko Basic/PIXSELL\'
Zarko Basic/PIXSELL
02.02.2012.
u 12:42

Dolazak najpoželjnijeg neženje među hrvatskim reprezentativcima nestrpljivo iščekuju i pripadnice ljepšeg spola

Navijači Bayera iz Leverkusena s oduševljenjem primili su vijest o dolasku hrvatskog reprezentativca i dosadašnjeg člana Tottenhama Vedrana Ćorluke. Posebno zadovoljstvo iskazali su članovi tamošnje hrvatske zajednice koja broji oko dvije tisuće naših ljudi koji navijaju za taj, kako sami kažu, najhrvatskiji njemački nogometni klub.

Pridjev najhrvatskiji Bayer nosi već više od deset godina jer su tada hrvatski nogometaši bili najbrojniji baš u momčadi Bayera. Mnogi se s ponosom sjećaju vremena kada je kompletna obrana Bayera bila sastavljena od hrvatskih igrača. Uz hrvatskog vratara s australskom putovnicom Franka Jurića u "čeličnoj hrvatskoj obrani" još su igrali Robert Kovač, Boris Živković, Marko Babić i Zoran Mamić. Otprilike u isto vrijeme u veznoj liniji igrao je i Niko Kovač, nešto kasnije Jurica Vranješ te u novije vrijeme i Domagoj Vida.

Mnogi zaboravljaju da je tih godina za Bayer nastupao i Teddy Mark Šime Lučić, Hrvat sa švedskom putovnicom. Za razliku od tog vremena, Vedrana Ćorluku danas u klubu "apotekara" dočekuje samo jedan Hrvat, pomoćni trener Damir Burić, koji je igračku karijeru završio u Borussiji iz Mönchengladbacha a trenersku započeo u Freiburgu. Njemu treba dodati i našeg mladog nogometaša Zvonka Pamića (trenutačno na posudbi u Duisburgu), sina bivšeg hrvatskog reprezentativca Igora Pamića.

Uz Bayerove hrvatske navijače s tog područja, Ćorlukin dolazak posebice je obradovao brojne hrvatske pripadnice ljepšeg spola kojima je Vedran zanimljiv i zbog toga što je trenutačno sam i neoženjen.

S obzirom na to da u Leverkusenu, osim jednog hrvatskog hotela i restorana, nema značajnijih naših okupljališta, u potragu za momačkim životom i izlascima Vedran će morati u obližnji Köln ili 25 kilometara udaljeni Düsseldorf. Kako ni ondje nema mnogo hrvatskih klubova, za pravu "domaću" atmosferu Ćorluka će, kao i ostali mladi Hrvati s tog područja, morati subotom i nedjeljom u dvjestotinjak kilometara udaljeni Frankfurt. Bankarska metropola na Majni, koja nije daleko našim ljudima ni sa sjevera ni s juga Njemačke, nudi mogućnost različitih izlazaka i zabave. No s obzirom na stroge kontrole u klubu, Ćorluka će morati dobro zapeti kako bi opravdao uloženi novac "apotekara" u njegov transfer. Noćne će izlaske, barem na početku, morati najvjerojatnije potpuno zaboraviti.

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije