RADIKALNI POTEZI

Članove Uprave radnici zaključali u poduzeću

sumehb
Braco Selimović
07.03.2012.
u 09:44

Članovi Nadzornog odbora i Uprave otključani su tek nakon što su u poduzeće došli pripadnici Policijske uprave Mostar

Nakon što već puna četrdeset i dva mjeseca nisu primili plaću, radnici Šuma Herceg Bosne jučer su odlučili poduzeti drastične mjere kako bi nadležnim institucijama ukazali na problem s kojim se, u ovom poduzeću, suočavaju već godinama. Naime, tijekom sjednice Nadzornog odbora ovog poduzeća, koja je održana jučer ujutro, došlo je do sukoba djelatnika i uprave poduzeća.

Voda do grla

Kako bi pokazali da im je voda došla do grla, djelatnici su zaključali članove Uprave i Nadzornog odbora u prostorije u kojima se održavao sastanak, te ih nisu htjeli pustiti dok se u zgradi ne pojave predstavnici županijske i federalne Vlade, za koje djelatnici smatraju da bi mogli riješiti njihov problem. Zbog svega navedenog intervenirali su i pripadnici Policijske uprave Mostar koji su oslobodili članove Uprave i Nadzornog odbora Šuma Herceg Bosne. Mirjana Zovko, predsjednica Skupštine sindikata Šuma Herceg Bosne ističe kako radnici ove tvrtke traže svoja prava. “Mi smo 42 mjeseca bez plaća, zdravstvenog osiguranja... Oni tek sada, nakon 42 mjeseca, idu na izmjene statuta. Potrajat će dok oni to promijene i dok se to usvoji na Vladi, Skupštini”, kazala je Zovko. Ona ističe kako su svi djelatnici sudjelovali u zaključavanju Uprave i Nadzornog odbora. “Bilo je više policajaca nego nas. rekli su nam da ih moramo pustiti jer na taj način kršimo zakon o slobodi”, ističe Zovko, dodavši kako se, kada su u pitanju radnici ove tvrtke, ne poštuje niti jedan zakon.

Kršenje zakona

“Da se radi sve po zakonu mi danas ne bi bili prisiljeni napraviti to što smo napravili jer bi imali plaću, zdravstveno osiguranje”, kazala je Zovko. Inače, u Nadzornom odboru Šuma Herceg Bosne trenutačno su Aziz Klisura, Marija Zadro i Davorka Prce, dok dužnost v.d ovog poduzeća obavlja Milenko Šerić.

Komentara 1

Džoo
11:25 07.03.2012.

Pokvarenost nema kraja,42 mjeseca nedat ljudima plaće je prevršilo sve mjere.Obični radnici nemogu dobit ni plaće a političke guzonje se šire i šire,al svakome zlu dođe kraj pa tako će i vama izdajicama i varalicama svoga naroda doć kraj.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?