I TO JE MOGUĆE

Čaušević tužio državu jer mu je smanjena plaća od 5000 KM

Čaušević
VL FOTO
30.08.2010.
u 07:42

Direktor Uprave za neizravno oporezivanje smatra kako su smanjivanjem plaće prekršena njegova prava

-  Tijekom revizije prezentirana nam je tužba koju je 25. ožujka 2010. direktor UNO-a pokrenuo protiv Ministarstva financija i trezora BiH radi isplate pripadajuće plaće. Temelj za pokretanje tužbe je, kako je navedeno, kršenje odredaba Ustava BiH, s obzirom na to da je direktoru prethodno utvrđena plaća u iznosu 5000 maraka, stupanjem na snagu Zakona o plažama i naknadama u institucijama ista smanjena - navodi se u revizijskom izvješću o Upravi za neizravno oporezivanje. Nažalost, nije poznato koliko je smanjena plaća Kemalu Čauševiću, niti je li sudski spor do sada okončan. Ali se zato u revizijskom izvješću navodi da je direktor UNO-a, kojemu je već odavno istekao mandat, svaki mjesec kao naknadu za odvojen život uzimao 1000 maraka, što je suprotno pravilnicima koji vrijede u ovoj instituciji. Također, revizori su našli nepravilnosti u pravdanju putnih troškova.

Tijekom prošle godine u UNO-u su na putne troškove potrošili više od pola milijuna maraka, a revizori su utvrdili da se pravdanje troškova ne vrši u skladu sa zakonom. - Predlažemo poduzimanje dodatnih aktivnosti kako bi se putni troškovi u strane zemlje pravdali u skladu s odlukom Vijeća ministara - stoji u izvješću revizora.

Ovih dana su sindikati Uprave za neizravno oporezivanje najavili podnošenje kaznene prijave protiv Kemala Čauševića.

Sindikati ističu da će kroz sudski proces dokazati sve nelegalne radnje koje se već godinama događaju u Upravi za neizravno oporezivanje, a prema njihovim navodima, sa svim tim radnjama je upoznat i Kemal Čaušević. Kroz sudski proces trebalo bi se otkriti što je istina u ovom slučaju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?