KRIMINAL

Car iz Livna uhićen zbog krivotvorenja isprava

putovnice
interpol
08.08.2010.
u 12:25

Istraga je pokrenuta na zahtjev Ministarstva obrane BiH, kada se doznalo da vojnik ima lažni školski dokument

Livanjska policija uhitila je i na 30 dana pritvorila Ivu Brnića zvanog Car, nakon što se otkrilo da je izradio krivotvorenu svjedodžbu za jednog vojnika te mu je za to naplatio 1500 maraka. Istraga je pokrenuta na zahtjev Ministarstva obrane BiH, kada se doznalo da vojnik ima lažni dokument o završenoj četvrtoj godini srednje škole. Kada se već pokrenulo ovo klupko krivotvorenja, ispostavilo se zapravo da je Car iz Livna godinama pravio lažne svjedodžbe škola u Mostaru, Sarajevu, Travniku i Glamoču...

- Prodavao ih je po najnižoj cijeni od 500 maraka. Čak je imao i pečate sudova u Sarajevu te se pretpostavlja da je ilegalno izrađivao i druge službene dokumente. Naime, s tim je mogao ovjeriti mnoštvo papira, koja se trenutačno nalaze u arhivama po BiH i svijetu. Prema vlastitom priznanju, sporne pečate je nabavljao u Njemačkoj, i to od čovjeka pod nadimkom Sarajlija. Međutim, to se tek treba provjeriti, kao i brojnost lažnih dokumenata koje je izrađivao u kućnoj radinosti prema potražnji, što će biti opsežan posao. Osumnjičeni je spreman na suradnju, a zaplijenjeni materijal, pečati i papiri ukazuju da najvjerojatnije nije radio sam - kažu u livanjskoj policiji.

Prema njihovoj evidenciji, on je još 2006. osuđen na novčanu kaznu od 700 KM također zbog krivotvorene isprave. Tada se nije znalo da ju je sam izradio. Mještani spominju da Brnić nije slučajno dobio nadimak Car, jer je, kako kažu, “ne radeći ništa, dobro živio!”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije